Šport
44 ogledov

ACH Volley v nezavidljivem položaju

Mladost Brčko ACH Volley Facebook
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v ljubljanskem Tivoliju izgubili proti Lokomotivi Novosibirsk z 0:3 (-26, -22, -19).

Slovenski prvaki so v prvi tekmi odločilnega kroga za uvrstitev v ligo prvakov proti močni in bogati Lokomotivi Novosibirsk po pričakovanju ostali praznih rok. Rusi jih sicer niso nadigrali, a bili ravno toliko boljši tekmec, da so dobili vse tri izenačene nize. Za to jim ni bilo potrebno pokazati posebno spektakularne predstave, a kakovostna prednost je bila kljub temu prevelika, da bi lahko prišlo do presenečenja.

Rusi so kljub velikemu številu napak, predvsem pri servisih, pokazali zrelost, ko je bilo to najbolj potrebno. Trenerju domačih se je sicer izpolnila želja, da bi bili njegovi varovanci blizu tekmecem vse do končnice, a ravno v končnicah se je izkazala kakovostna razlika.

Slovenci so zatajili predvsem v napadu, kjer korektor Matej Mihajlović ni pokazal tistega, kar se je od njega pričakovalo. V prvem nizu je izkoristil le dve od devetih žog, kljub temu pa so bili Ljubljančani z izjemo začetka - gostje so povedli s 7:4 - povsem enakovreden tekmec. V samo končnico so po bloku Andreja Flajsa celo vstopili z vodstvom 22:21, toda blok Alekseja Rodičeva Mihajloviću je Rusom zagotovil prvo zaključno žogo. Niso je izkoristili, ravno tako ne naslednjih dveh, zato pa je četrto, za katero je z udarcem izven igrišča poskrbel Mihajlović, izkoristil najboljši posameznik v ruski vrsti Nemec Georg Grözer.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, z vodstvom gostov s 7:4, Ljubljančani so se za kratek čas približali, a ob drugem tehničnem odmoru je imela Lokomotiva spet štiri točke prednosti. Z blokom zelo dobrega Matica Videčnika so se domači približali na 18:19, toda nato so se v igro spet prikradle napake. Z asom je Grözer svojo ekipo popeljal v vodstvo s 23:19, as Videčnika za 22:24 je še dal nekaj upanja, toda gosti so tretjo zaključno žogo vendarle izkoristili in povedli z 2:0.

V tretjem nizu je Mihajlovića zamenjal Hrvat Petar Đirlić, rezultatsko gledano je bila menjava obetavna, Ljubljančani so po Videčnikovem bloku še vodili z 18:16. Toda nato je sledil mrk na sprejemu, pomagal ni niti vstop na igrišče izkušenega Matije Pleška, Lokomotiva je dosegla šest zaporednih točk, s tem pa dokončno rešila vprašanje zmagovalca.

Statistika dvoboja kaže, da so gosti naredili več napak, a kar 20 od 26 so jih storili pri začetnem udarcu. Imeli so precej boljši napad, prepričljivo (12:5) pa so bili boljši tudi v bloku. Pri sprejemu sta bili ekipi na podobni ravni.

Povratna tekma bo v nedeljo v Novosibirsku, kjer pa ACH ne bo imel veliko možnosti za zmago, s katero bi si zagotovil zlati niz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice