Šport > Košarka
129 ogledov

Olimpija brez bele zastave

Petrol Olimpija Petrol Olimpija /Facebook
Ljubljanske košarkarje čaka dvoboj s favoriti skupine.

V 5. krogu FIBA Lige prvakov v Ljubljano prihaja aktualni italijanski prvak Umana Reyer Venezia. Ljubljančani bodo srečanje z Italijani odigrali v torek ob 18.30 v Stožicah. 

"Benetke so med favoriti naše skupine, saj so italijanski prvak in tudi trenutno kotirajo visoko v italijanskem prvenstvu. Ob Milanu in Torinu so Benetke tiste, ki iščejo pot do naslova prvaka. Benečani so močna zasedba, ki ima izkušene igralce, ki so že igrali širom Evrope po renomiranih klubih. Čaka nas velik izziv. So dobri strelci z zunanjih položajev in igrajo agresivno v obrambi. V kolikor želimo do zmage, ki je seveda cilj pred tekmo, bomo morali odigrati izjemno zbrano," je pred dvobojem dejal trener zmajev Gašper Okorn.

Cedevita Petrol Olimpija ABA Šport Cedevita premočna za zmaje

Benečani so odlično začeli košarkarsko sezono. V Ligi prvakov so zabeležili zgolj en poraz in sicer z grškim AEK-om po podaljšku (103:101 v Benetkah), premagali pa so Banvit, Roso Radom in Strasbourg. V italijanskem prvenstvu so konec minulega tedna zabeležili prvi poraz v šestih krogih (boljši je bil Torino z rezultatom 96:91 v Benetkah) in si trenutno delijo drugo mesto v Serie A. Petrol Olimpija je za vikend izgubila z zagrebško Cedevito, pred tem pa je bila boljša od Sixt Primorske v Ligi Nova KBM in Estudiantesa v Ligi prvakov.

Petrol Olimpija V Španiji Šport Prva zmaga Olimpije v ligi prvakov

"Benetke so dobra ekipa, ki pozna zgolj en poraz v FIBA Ligi prvakov. Dobro jim kaže tudi v italijanskem prvenstvu. Imajo kakovost in izkušnje, igrajo pa zelo agresivno košarko. Pričakujemo zelo težko tekmo v Stožicah. V srečanje odhajamo brez bele zastave in z željo po zmagi," pravi košarkar Olimpije Jan Špan.

Ljubljančani so v dosedanjih štirih kolih zabeležili eno zmago in tri poraze ter so trenutno na sedmem mestu v skupini C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.