Šport
41 ogledov

ACH Volley s četrto zmago na vrh lestvice

ACH Volley Calcit Volleyball Tivoli ACH Volley/Facebook
Odbojkarji ACH Volleyja so v 4. krogu srednjeevropske lige premagali avstrijski Union Reiffeisen Waldwiertel s 3:0 (24, 22, 34).

Slovenski prvaki so v srednjeevropski ligi zabeležili še četrto zmago in z se z njo povzpeli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Proti ekipi, ki je v štirih le enkrat zmagala, so zmagali s 3:0, a izidi posameznih nizov kažejo, da niso imeli tako lahkega dela.

Ljubljančani so se zavedali kakovostne premoči, pristop zagotovo ni bil stoodstoten, toda ves čas se je vedelo, kdo bo na konec zmagovalec. Avstrijci so imeli v vseh nizih svoje priložnosti, toda kakovostna razlika se je pokazala, ko je bilo to najbolj potrebno, v končnici nizov.

Nezadovoljen s predstavo začetne postave, je trener ACH-ja Zoran Kedačič, že v prvem nizu Dmitrija Babkova zamenjal z najizkušenejšim igralcem gostujoče ekipe Matijo Pleškom, to se je zgodilo pri zaostanku Ljubljančanov s 17:20. Pleško je bil ob Janu Pokeršniku najzaslužnejši, da je njegova ekipa še pravočasno ujela priključek, v končnici pa tudi zmagala.

V drugem nizu so slovenski prvaki imeli nekaj težav pri sprejemu, kar se pri rezultatu ni poznalo. Ljubljančani so od začetka do konca niza vodili, v zaključku so se jim Avstrijci, pri katerih glavno vlogo igrajo tujci, približali, a vodstva ACH z 2:0 niso ogrozili.

Že v drugem nizu je Mateja Mihajlovića na korektorskem mestu zamenjal Petar Đirlić, s samo igro pa dokazal, da Kedačič na njega lahko računa. Hrvat, na koncu je zbral 12 točk, je po zaostanku svoje ekipe izenačil na 21:21, po dveh zaporednih asih spet zelo razpoloženega Pokeršnika je že bilo videti, da je odpor tekmecev končan, a so Avstrijci izenačili. V dolgem podaljšku niza pa so vendarle ostali praznih rok, Ljubljančani so niz dobili s 36:34.

Odločilna premoč slovenskih prvakov je bila spet v bloku (11:5), pet blok točk je prispeval Matic Videčnik, ACH je imel tudi precej boljši sprejem, storil pa je več napak od tekmecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice