Šport > Nogomet
445 ogledov

Slovenec, ki je ukradel šov na Anfieldu

jasmin handanović
Maribor je na drugi tekmi z angleškim velikanom pustil boljši vtis kot pred domačimi gledalci.

Slovenski državni prvak se je v prvem polčasu na Anfieldu uspešno upiral favoriziranemu Liverpoolu in se na odmor odpravil z neodločenim izidom (0:0).

V drugem delu je četa Darka Milaniča vendarle popustila in prejela tri zadetke.

Mohamed Salah Liverpool Maribor Liga prvakov Šport Maribor vzdržal en polčas, Liverpool še drugič premočan

Jasmina Handanovića, ki se je izkazal z nekaj lepimi obrambami, med drugim je ubranil strel z bele točke v režiji Jamesa Milnerja, so premagali Mohamed Salah (49.), Emre Can (64.) in Daniel Sturridge (90.)

"Pokazali smo drugačno podobo kot pred dvema tednoma. Posebej v prvem polčasu, ko smo prestali pritisk. Pomagali so nam tudi številni navijači za našim golom, ki so nas bučno spodbujali. Z njimi nam je bilo lažje, uspeli smo se ubraniti vseh poskusov," je povedal mariborski vratar, ki si je s strani nogometne javnosti prislužil najvišjo oceno med vsemi nogometaši Maribora.

"V drugem polčasu prehitro dobili zadetek, ki nas je presekal in kvalitetna razlika, ki je prevelika, je prišla do izraza. To je tisti nivo, ko nasprotniku pustiš meter prostora in to takoj izkoristi, najde možnost za doseganje zadetka," je dodal Handanović.

Šuler: Nekaj časa smo jim grenili življenje

Po koncu tekme je bil bolj kot po tisti v Ljudskem vrtu zadovoljen tudi Marko Šuler. "Bilo je pestro. Liverpool igra drugačen, neugoden nogomet. Skušali smo nekaj spremeniti, postavili smo se drugače in jim nekaj časa grenili življenje. Toda to je nivo, kjer male stvari naredijo razliko. Škoda, ker je prvi gol spremenil nadaljnji potek igre. Težko je bilo, ker med tekmo ni bilo prave priložnosti, da bi si oddahnili," je povedal Šuler in dodal, da so domači vršili konstanten pritisk.

"Škoda, da nismo zdržali dlje, ker bi tekmeci postajali nestrpni in bi si lahko priigrali kakšno priložnost več. Dali smo maksimum, moramo vedeti, da je ekipa mlada in spremenjena. Je poraz, ampak domov ne gremo sklonjenih glav," je še povedal Šuler.

maribor liverpool liga prvakov | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice