Šport > Nogomet
1748 ogledov

Maribor vzdržal en polčas, Liverpool še drugič premočan

Can Rajčević Liverpool Maribor LFC/Facebook Emre Can je v 64. minuti postavil izid 2:0.
Nogometaši Maribora so na slovitem Anfieldu klonili proti Liverpoolu (3:0).

Igralci Maribora so v Liverpoolu po prvem polčasu držali remi, v nadaljevanju pa so Reds stopili na plin in prišli do zanesljive zmage (3:0).

Na drugi tekmi skupine E je Sevilla doma ugnala moskovski Spartak (2:1), tako da ima Liverpool na prvem mestu sedaj osem točk, druga Sevilla je zbrala eno manj, Spartak je tretji s petimi točkami, Maribor je ostal pri eni točki.

Kevin Kampl Porto Leipzig Liga prvakov Šport Boleč poraz Kampla, Real klonil na Wembleyu

Darko Milanič je igralce Maribora tokrat razporedil v zanje netipično postavitev 5-4-1, v zadnji liniji so se znašli trije osrednji branilci - Marko Šuler, Aleksander Rajčević in Jean-Claude Billong. Najbližje vratom Liverpoola, ki jih je branil Nemec Loris Karius, je začel Jasmin Mešanović, dobil je prednost pred Marcosom Tavaresom. Na klopi je Milanič pustil tudi Dareta Vršiča, Valona Ahmedija in Blaža Vrhovca.

Pri Liverpoolu so imeli v dneh pred tekmo obilo težav s poškodbami, Jürgen Klopp v ekipo ni mogel uvrstiti Philippa Coutinha, Sadia Manéja, Adama Lallane in Dejana Lovrena. Najbližje vratom Jasmina Handanovića so začeli Roberto Firmino, Mohamed Salah in Alex Oxlade-Chamberlain.

Ljudski vrt Maribor Liverpool NK Maribor Šport Rekordna podpora v gosteh

V prvih desetih minutah so Angleži pričakovano pritisnili, toda ob čvrsti in pravočasni mariborski obrambi si lepše priložnosti niso priigrali. Slovenci so prežali na protinapade, do katerih pa so stežka prihajali. Že v 17. minuti smo videli prvo menjavo na tekmi, poškodovanega Georginia Wijnalduma je nadomestil Jordan Henderson.  V 21. minuti se je v lepi priložnosti znašel Oxlade-Chamberlain, po ostri podaji Salaha je sprožil mimo vrat.

V 30. minuti se je prvič moral izkazati Handanović. Po predložku z desne je z glavo skušal streljati Firmino, po odboju od Billonga je žoga letela proti zgornjemu kotu vrat, toda izkušeni vratar je posredoval odlično in jo s pomočjo prečke odbil v kot.

Do konca prvega polčasa se je praktično vse odvijalo na polovici gostov. Liverpool je napadal in iskal luknje v štajerski obrambi, sprožil tudi nekaj strelov, toda do čiste situacije za vodstvo ni prišel. Maribor je v obrambi deloval odlično, v napadu pa v prvih 45 minutah le enkrat udaril proti vratom.

Drugi polčas se je začel po okusu domačih. V 49. minuti je z desne pred vrata podal Trent Alexander-Arnold, Salah pa je iz oddaljenosti sedmih metrov z iznajdljivo reakcijo matiral Handanovića.

Mohamed Salah Liverpool Maribor | Avtor: LFC/Facebook LFC/Facebook

Le štiri minute kasneje je Rajčević v kazenskem prostoru podrl Firmina (potem ko mu je ta žogo potisnil med nogama) in Liverpool je dobil enajstmetrovko. Izvajal jo je James Milner, z izvrstnim posredovanjem pa je Handanović svoje moštvo ohranil v igri. Mariborski vratar je navdušil tudi v 55. minuti, ko je ustavil poskus Firmina iz neposredne bližine. Takoj zatem je zapretil še Salah, z glavo je meril previsoko.

V 57. minuti je prvič zapretil Maribor. Damjan Bohar je pobegnil po levi in pred vrati iskal Mešanovića, obramba domačih je še pravočasno žogo odbila v kot. Po sledečem predložku je z glavo nenatančno streljal Billong. Mešanović je nato svoje mesto prepustil Tavaresu. V 64. minuti so domači podvojili prednost. Emre Can je odigral dvojno podajo z Milnerjem in nato z roba kazenskega prostora s plasiranim strelom našel pot do mreže.

V naslednjih minutah je tempo srečanje malce padel. Maribor je dvakrat v kratkem času zapretil prek Martina Milca - najprej je bočni nogometaš pobegnil po desni in pred golom našel Boharja, ta pa nato ni dobro oddal žoge. V sledeči akciji je Milec močno sprožil z razdalje, Karius je bil na mestu. Do konca tekme se ni dogajalo veliko, kljub temu pa so domači še enkrat zadeli. Po narobe dosojenem stranskem avtu so Angleži prišli do predložka, pred vrati se je najbolje znašel rezervist Daniel Sturridge in postavil končni izid.

Liga prvakov (skupina E), 4. kolo:

Liverpool - Maribor 3:0 (0:0)
Salah 49., Can 64., Sturridge 90.

Sevilla - Spartak Moskva 2:1 (1:0)
Lenglet 30., Banega 60.; Zé Luís 78.

LESTVICA:
1. Liverpool 8 točk
2. Sevilla 7
3. Spartak Moskva 5
4. Maribor 1

Komentarjev 2
  • Janez_53 22:46 01.november 2017.

    Imel sem občutek, da gledam skupinico preplašenih, kratkovidnih pionirčkov na telečjih nogah, ki niso v stanju obdržati žoge v svoji lasti niti pet sekund, ko pa jo podajo, pa jo podajo praviloma nasprotnemu igralcu. Poleg tega so skoraj vsi cepljeni ...prikaži več proti hitrosti. In kako se naj kosa takšna ekipa z ekipami, ki v resnici znajo igrati nogomet?

  • perhan63 21:00 01.november 2017.

    kakšna zgodovina neki...s sedmimi kufri prtljage...ahhahhaa