Šport > Nogomet
210 ogledov

Vnuk Maradone bogatejši za zgodovinski dres

Sergio Agüero
Argentinec Sergio Aguero je po sinočnji tekmi Lige prvakov proti Napoliju postal najboljši strelec Manchester Cityja v klubski zgodovini.

Manchester City je proti Napoliju zmagal (2:4) in se uvrstil v šestnajstino finala. Trener Cityja Pep Guardiola je svojega varovanca, ki je v Neaplju dosegel gol za vodstvo gostov s 3:2, označil za "legendo".

Devetindvajsetletni Argentinec Sergio Agüero je presegel staro znamko 177 zadetkov Erica Brooka iz 30-ih let prejšnjega stoletja, nato pa obljubil dres svojemu osemletnemu sinu Benjaminu, vnuku argentinske legende in nekdanjega božanstva Napolija, Diega Maradone.

Kevin Kampl Porto Leipzig Liga prvakov Šport Boleč poraz Kampla, Real klonil na Wembleyu

"Ta dres je za mojega sina. Že pred tekmo mi je poslal sporočilo: 'takoj, ko dosežeš gol, mi prinesi majico'. Očitno je bil bolj prepričan o tem kot jaz. Poklicala me je družina iz Argentine, spremlja moje dosežke in vsi so bili veseli," je po tekmi dejal Agüero, ki je poročen s hčerko Maradone, Giannino Maradona.

Agüero je nov mejnik dosegel na stadionu San Paolo, na prizorišču, kjer je sam Maradona med letoma 1984 in 1991 postal ikona Napolija, ko je klub popeljal do dveh naslovov v serie A in pokala UEFA.

Maribor navijači Liverpool Video Šport Tako je po Liverpoolu korakala mariborska navijaška armada

"Kar je Agüero dosegel, ga postavlja ob bok legendam. Zdaj je tudi sam legenda. Zapisal se je v zgodovino in rekel mu bom le, naj uživa v dosežku," je dejal Guardiola.

Agüero se je po rekordnih 178 zadetkih najprej zahvalil soigralcem. "Zelo sem vesel tega dosežka predvsem zaradi podpore soigralcev in navijačev. Užival bom, saj se ti kaj takšnega zgodi le enkrat v karieri," je še dejal Agüero, ki se je otoškemu klubu pridružil leta 2011 iz Atlético Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.