ACH rešil 7 zaključnih žog in slavil

Foto: Žurnal24 Alen Šket se je izjemno izkazal v petem nizu, v četrtem pa je s soigralci rešil
V tretjem kolu skupine C odbojkarske Lige prvakov je ACH Volley v Atenah proti Olympiacosu pripravil sijajen preobrat in po skoraj treh urah slavil s 3:2 za tretjo zaporedno zmago.
Oglej si celoten članek
Iz Aten se vračamo z velikima dvema točkama in z izjemno zmago, ki je za nas toliko večja, ker smo se po tako rekoč izgubljenem položaju vrnili v igro in premagali Olympiacos. Igrali smo zelo potrpežljivo, tako kot smo se na sestanku pred tekmo tudi dogovorili ter prisilili nasprotnika, da je naredil preveč napak. Seveda nas v torek čaka povratna tekma v naših Stožicah. Veseli bomo, če nam bodo ob strani stali naši izjemni navijači, kajti s še eno zmago bi si naše moštvo zelo na široko odprlo vrata v naslednji krog tekmovanja.
Andrej Flajs, kapetan ACH-ja

"Zelo sem zadovoljen z mojimi fanti, saj so igrali izrazito timsko in se niso predajali, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo," je po zmagi nad grškim Olympiacosom v Pireju sklenil trener ACH Volleya Igor Kolaković. Blejci so po treh kolih prepričljivo na prvem mestu skupine C.

Konec za infarkt
Prvi niz so slovenski državni prvaki dobili 25:20, drugi je šel Olympiacosu 25:22, tretjega pa so Gorenjci čisto preveč posejali z napakami, tako da so Grki povedli z 2:1 v nizih. Domači so bili v tem delu boljši s 25:20. Sledile so minute, ko so trpeli tisti, ki imajo težave s srcem. Olympiacos je v četrtem delu pri vodstvu 24:22 zapravil dve “match” žogi, skupaj pa kar sedem zaključnih žog, kar so Blejci izkoristili in izenačili z  dobljenim nizom 33:31. Izpuščena priložnost je igralce v rdečih dresih tako potrla, da so v odločilnem delu tekme iniciativo popolnoma prepustili slovenskim državnim prvakom, dosegli le 9 točk in slavje na klopi ACH-ja se je lahko začelo.

Vozovnica za med 16
Slovenski državni prvaki so 24-kratnim grškim prvakom močno zmanjšali možnosti za napredovanje, sebi pa že zagotovili uvrstitev med 12 najboljših moštev ter ponovili uspeh zadnjih dveh let. Ekipi se bosta zopet pomerili že čez 5 dni v Stožicah. V drugi tekmi skupine C je Budvanska Rivijera doma z rezultatom 3:2 ugnala Jastrzebski Wegiel.

Liga prvakov, skupina C, 3. kolo:

Olympiacos : ACH Volley 2:3 (9:15, 31:33, 25:20, 25:22, 20:25)
Šket 26, Rašić 13; Đurić 30, Fragos 17

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.