Šport
22 ogledov

ACH rešil 7 zaključnih žog in slavil

Alen Šket se je izjemno izkazal v petem nizu, v četrtem pa je s soigralci rešil Žurnal24 main
V tretjem kolu skupine C odbojkarske Lige prvakov je ACH Volley v Atenah proti Olympiacosu pripravil sijajen preobrat in po skoraj treh urah slavil s 3:2 za tretjo zaporedno zmago.
Iz Aten se vračamo z velikima dvema točkama in z izjemno zmago, ki je za nas toliko večja, ker smo se po tako rekoč izgubljenem položaju vrnili v igro in premagali Olympiacos. Igrali smo zelo potrpežljivo, tako kot smo se na sestanku pred tekmo tudi dogovorili ter prisilili nasprotnika, da je naredil preveč napak. Seveda nas v torek čaka povratna tekma v naših Stožicah. Veseli bomo, če nam bodo ob strani stali naši izjemni navijači, kajti s še eno zmago bi si naše moštvo zelo na široko odprlo vrata v naslednji krog tekmovanja.
Andrej Flajs, kapetan ACH-ja

"Zelo sem zadovoljen z mojimi fanti, saj so igrali izrazito timsko in se niso predajali, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo," je po zmagi nad grškim Olympiacosom v Pireju sklenil trener ACH Volleya Igor Kolaković. Blejci so po treh kolih prepričljivo na prvem mestu skupine C.

Konec za infarkt
Prvi niz so slovenski državni prvaki dobili 25:20, drugi je šel Olympiacosu 25:22, tretjega pa so Gorenjci čisto preveč posejali z napakami, tako da so Grki povedli z 2:1 v nizih. Domači so bili v tem delu boljši s 25:20. Sledile so minute, ko so trpeli tisti, ki imajo težave s srcem. Olympiacos je v četrtem delu pri vodstvu 24:22 zapravil dve “match” žogi, skupaj pa kar sedem zaključnih žog, kar so Blejci izkoristili in izenačili z  dobljenim nizom 33:31. Izpuščena priložnost je igralce v rdečih dresih tako potrla, da so v odločilnem delu tekme iniciativo popolnoma prepustili slovenskim državnim prvakom, dosegli le 9 točk in slavje na klopi ACH-ja se je lahko začelo.

Vozovnica za med 16
Slovenski državni prvaki so 24-kratnim grškim prvakom močno zmanjšali možnosti za napredovanje, sebi pa že zagotovili uvrstitev med 12 najboljših moštev ter ponovili uspeh zadnjih dveh let. Ekipi se bosta zopet pomerili že čez 5 dni v Stožicah. V drugi tekmi skupine C je Budvanska Rivijera doma z rezultatom 3:2 ugnala Jastrzebski Wegiel.

Liga prvakov, skupina C, 3. kolo:

Olympiacos : ACH Volley 2:3 (9:15, 31:33, 25:20, 25:22, 20:25)
Šket 26, Rašić 13; Đurić 30, Fragos 17

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.