ACH slavil pred 12 tisoč gledalci

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alen Šket se je izjemno izkazal v petem nizu, v četrtem pa je s soigralci rešil Foto: Žurnal24 Alen Sket Foto: Žurnal24 Alen Sket Foto: Žurnal24 Vid Jakopin Foto: Nik Rovan Vid Jakopin Foto: Žurnal24 Dejan Vincic, Milan rasic, Matevz Kamnik Foto: Žurnal24 Blejci so petič zapored postali slovenski pokalni zmagovalci. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Matevz Kamnik Foto: Žurnal24 Alen Sket Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Odbojkarji ACH so zelo blizu napredovanja v Ligi prvakov. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alen Sket
ACH Volley je v Stožicah v 2. kolu Lige prvakov s 3:0 v nizih pred 12 tisoč navijači ugnal Budvansko rivijero. "Kot trener sem nezadovoljen, kot selektor sem presrečen," je dejal trener gostov Veselin Vuković.
Oglej si celoten članek

Poklikajte po fotografijah iz odbojkarskih Stožic!

V četrtek pa bomo objavili tudi množično galerijo navijačev. Ste stiskali pesti za ACH? Potem se klikamo!

V minuli sezoni četrti najboljši evropski klub je tudi v drugem kolu najprestižnejšega klubskega tekmovanja prišel do zmage. Tokrat pred več kot 12 tisoč gledalci, s tem pa se je tokratni dvoboj v zgodovino zapisal kot eden najbolje obiskanih v Ligi prvakov. Blejci so po uspehu nad Črnogorci zdaj tudi sami na vrhu lestvice v skupini C.

Vselej na zmago

Gostje so v prvem nizu osvojili 21 točk, v drugem 19, v tretjem le še 16.Tokrat sta v četi trenerja Igorja Kolakovića večino dela v napadu opravila Vid Jakopin in Alen Šket, v bloku sta bila odlična Matevž Kamnik in Milan Rašić, ob sprejemu pa libero Daniel Lewis. "Bilo je fantastično. Vzdušje nas je poneslo, v igri nismo imeli nihanj. Bilo je super," je po zmagi povedal Kamnik in dodal: "Tudi na naslednjih tekmah bomo šli na zmago in poskušali obdržati prvo mesto v skupini."

Moram reči, da je tu skoraj bolje kot v Tivoliju, vzdušje je boljše. Stožice so prave za nas. Pred sezono nihče ni pričakoval, da bomo imeli po dveh tekmah dve zmagi, v Atene gremo zdaj povsem sproščeno.
Alen Šket za STA

 

Nad predstavo Blejcev je bil navdušen tudi gostujoči trener in slovenski selektor Veselin Vuković: "Kot trener sem nezadovoljen, kot selektor sem presrečen. Nekaj takšnega sem pričakoval, ACH je res izjemno moštvo." Vukovićev stanovski kolega na klopi domačih Kolaković pa je dejal: "Osredotočeni smo bili vso tekmo. Pokazali smo znanje in kakovost. V tem trenutku smo precej boljši kot tekmec."

Uspeh Grkov

V preostali tekmi skupine C je Olympiacos doma s 3:2 v nizih premagal poljsko ekipo Jastrzebski. Prav v Pireju bodo naslednjo tekmo odigrali tudi blejski odbojkarji. Dvoboj bo na sporedu 8. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.