Šport
37 ogledov

ACH slavil pred 12 tisoč gledalci

1/14
Žurnal24 main
ACH Volley je v Stožicah v 2. kolu Lige prvakov s 3:0 v nizih pred 12 tisoč navijači ugnal Budvansko rivijero. "Kot trener sem nezadovoljen, kot selektor sem presrečen," je dejal trener gostov Veselin Vuković.

Poklikajte po fotografijah iz odbojkarskih Stožic!

V četrtek pa bomo objavili tudi množično galerijo navijačev. Ste stiskali pesti za ACH? Potem se klikamo!

V minuli sezoni četrti najboljši evropski klub je tudi v drugem kolu najprestižnejšega klubskega tekmovanja prišel do zmage. Tokrat pred več kot 12 tisoč gledalci, s tem pa se je tokratni dvoboj v zgodovino zapisal kot eden najbolje obiskanih v Ligi prvakov. Blejci so po uspehu nad Črnogorci zdaj tudi sami na vrhu lestvice v skupini C.

Vselej na zmago

Gostje so v prvem nizu osvojili 21 točk, v drugem 19, v tretjem le še 16.Tokrat sta v četi trenerja Igorja Kolakovića večino dela v napadu opravila Vid Jakopin in Alen Šket, v bloku sta bila odlična Matevž Kamnik in Milan Rašić, ob sprejemu pa libero Daniel Lewis. "Bilo je fantastično. Vzdušje nas je poneslo, v igri nismo imeli nihanj. Bilo je super," je po zmagi povedal Kamnik in dodal: "Tudi na naslednjih tekmah bomo šli na zmago in poskušali obdržati prvo mesto v skupini."

Moram reči, da je tu skoraj bolje kot v Tivoliju, vzdušje je boljše. Stožice so prave za nas. Pred sezono nihče ni pričakoval, da bomo imeli po dveh tekmah dve zmagi, v Atene gremo zdaj povsem sproščeno.
Alen Šket za STA

 

Nad predstavo Blejcev je bil navdušen tudi gostujoči trener in slovenski selektor Veselin Vuković: "Kot trener sem nezadovoljen, kot selektor sem presrečen. Nekaj takšnega sem pričakoval, ACH je res izjemno moštvo." Vukovićev stanovski kolega na klopi domačih Kolaković pa je dejal: "Osredotočeni smo bili vso tekmo. Pokazali smo znanje in kakovost. V tem trenutku smo precej boljši kot tekmec."

Uspeh Grkov

V preostali tekmi skupine C je Olympiacos doma s 3:2 v nizih premagal poljsko ekipo Jastrzebski. Prav v Pireju bodo naslednjo tekmo odigrali tudi blejski odbojkarji. Dvoboj bo na sporedu 8. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.