ACH v Oksitaniji uprizoril epski preobrat, toda ...

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ljubljanski odbojkarji so sodelovali v pravem trilerju, ki je odločal o potniku v finale.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji ACH Volleyja ne bodo igrali v finalu evropskega pokala challenge, v polfinalu jih je po pravi drami zaustavil francoski Narbonne Volley. Ljubljančani so povratno tekmo v Franciji sicer dobili s 3:2 (-17, -17, 28, 18, 23), a ker so v Ljubljani z istim istim izidom izgubili, je odločal zlati niz, v katerem domači zmagali s 15:9. Drugi finalisti so odbojkarji Halkbanka Ankare.

Tekma je bila zelo podobna obračunu v Tivoliju minuli četrtek, ko so gosti prekinili niz 42 zaporednih zmag varovancev Mladena Kašića. Francozi so dobili prva dva niza, imeli v tretjem tudi vodstvo s 23:21 in pozneje še dve zaključni žogi, a ju je slovenska ekipa rešila in niz dobila s 30:28. To ji dalo dodatnih moči, zmagala je v naslednjih dveh, si priborila odločilni, zlati niz, v katerem pa je bil usoden začetek, ko so gostitelji povedli s 7:1.

Poraz v Ljubljani oranžne zmaje ni prestrašil. Vedeli so, da ob svoji najboljši predstavi tekmece lahko uženejo. Samozavestno so tekmo tudi odprli, povedli z 9:6 in 10:7, toda slab sprejem in napake v napadu so kmalu povzročile težave. Domači so jih na 12. točki ujeli, jih tudi prehiteli, nato prednost z odličnimi servisi le še večali. V drugem nizu so sicer Slovenci izboljšali sprejem, pri katerem je imel v prvem nizu največ težav Alen Šket, vendar se ni posebej izboljšala igra v napadu, domači pa so igrali zanesljivo in povedli z 2:0.

V tretjem nizu pa je Ljubljančanom stekel tudi napad. Večji del niza so vodili, toda pred končnico dopustili domačim, da so so po zaostanku 16:19 najprej izenačili, nato pa tudi povedli za dve točki (23:21) in bili le dve točki oddaljeni do zanesljive zmage. Toda Nemanja Mašulović je z dvema zaporednima točkama vrnil upanje, z asom izenačil in začel se je preobrat. Napaka gostiteljev je gostom prinesla zaostanek 1:2, ki so ga pozneje z dobro igro spreobrnili v zmago s 3:2.

Na začetku zlatega niza pa jim je spet zatajil sprejem. Martin Ramos je dosegel dva asa za vodstvo 3:0, nato so Francozi vodstvo povišali že na 7:1. Slovenska ekipa je sicer vzpostavila ravnotežje, toda tekmece ni mogla več ujeti.

Challenge Cup, polfinale (povratni tekmi):

NARBONNE VOLLEY - ACH Volley Ljubljana 3:3* (17, 17, -28, -18, -13, 9)  /3:2/
De Araujo 30, Bassereau 19, Zerba 17; Gjorgiev 24, Mašulović, Kök po 13.

Panathinaikos - HALKBANK ANKARA 2:3 (-19, -22, 28, 17, -14)  /0:3/

- po dodatnem nizu
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.