Šport
108 ogledov

ACH v Oksitaniji uprizoril epski preobrat, toda ...

ACH Volley Reševalni pas/Twitter
Ljubljanski odbojkarji so sodelovali v pravem trilerju, ki je odločal o potniku v finale.

Odbojkarji ACH Volleyja ne bodo igrali v finalu evropskega pokala challenge, v polfinalu jih je po pravi drami zaustavil francoski Narbonne Volley. Ljubljančani so povratno tekmo v Franciji sicer dobili s 3:2 (-17, -17, 28, 18, 23), a ker so v Ljubljani z istim istim izidom izgubili, je odločal zlati niz, v katerem domači zmagali s 15:9. Drugi finalisti so odbojkarji Halkbanka Ankare.

Tekma je bila zelo podobna obračunu v Tivoliju minuli četrtek, ko so gosti prekinili niz 42 zaporednih zmag varovancev Mladena Kašića. Francozi so dobili prva dva niza, imeli v tretjem tudi vodstvo s 23:21 in pozneje še dve zaključni žogi, a ju je slovenska ekipa rešila in niz dobila s 30:28. To ji dalo dodatnih moči, zmagala je v naslednjih dveh, si priborila odločilni, zlati niz, v katerem pa je bil usoden začetek, ko so gostitelji povedli s 7:1.

Poraz v Ljubljani oranžne zmaje ni prestrašil. Vedeli so, da ob svoji najboljši predstavi tekmece lahko uženejo. Samozavestno so tekmo tudi odprli, povedli z 9:6 in 10:7, toda slab sprejem in napake v napadu so kmalu povzročile težave. Domači so jih na 12. točki ujeli, jih tudi prehiteli, nato prednost z odličnimi servisi le še večali. V drugem nizu so sicer Slovenci izboljšali sprejem, pri katerem je imel v prvem nizu največ težav Alen Šket, vendar se ni posebej izboljšala igra v napadu, domači pa so igrali zanesljivo in povedli z 2:0.

V tretjem nizu pa je Ljubljančanom stekel tudi napad. Večji del niza so vodili, toda pred končnico dopustili domačim, da so so po zaostanku 16:19 najprej izenačili, nato pa tudi povedli za dve točki (23:21) in bili le dve točki oddaljeni do zanesljive zmage. Toda Nemanja Mašulović je z dvema zaporednima točkama vrnil upanje, z asom izenačil in začel se je preobrat. Napaka gostiteljev je gostom prinesla zaostanek 1:2, ki so ga pozneje z dobro igro spreobrnili v zmago s 3:2.

Na začetku zlatega niza pa jim je spet zatajil sprejem. Martin Ramos je dosegel dva asa za vodstvo 3:0, nato so Francozi vodstvo povišali že na 7:1. Slovenska ekipa je sicer vzpostavila ravnotežje, toda tekmece ni mogla več ujeti.

Challenge Cup, polfinale (povratni tekmi):

NARBONNE VOLLEY - ACH Volley Ljubljana 3:3* (17, 17, -28, -18, -13, 9)  /3:2/
De Araujo 30, Bassereau 19, Zerba 17; Gjorgiev 24, Mašulović, Kök po 13.

Panathinaikos - HALKBANK ANKARA 2:3 (-19, -22, 28, 17, -14)  /0:3/

- po dodatnem nizu
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.