Šport
169 ogledov

Slovenski velikan pred tekmo sezone

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
ACH Volley Ljubljana potuje v Francijo po preobrat in uvrstitev v finale prestižnega evropskega pokala.

Drevi ob 19. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka povratna tekma polfinala pokala CEV Challenge, na kateri se bodo še drugič v manj kot tednu dni pomerili s francosko ekipo Narbonne Volley in se kljub ne najboljšemu izhodišču poskušali uvrstiti v finale tretjega največjega evropskega klubskega tekmovanja.

Ljubljančani so sicer prejšnji teden na prvi polfinalni tekmi v dvorani Tivoli po zaostanku z 2:0 v nizih uprizorili delni preobrat, izenačili izid na 2:2, a nato v odločilnem petem nizu spet malce popustili, kar so izkoristili odlični Francozi in tako prekinili neverjetni niz 42 zaporednih zmag ACH-ja in si pred povratno tekmo priigrali boljše izhodišče.

ACH volley Pokal Challenge Šport ACH Volley utrpel prvi poraz po 42 zaporednih zmagah

Ljubljančani bi se tako v primeru poraza poslovili od Evrope, zmaga s 3:2 bi jim prinesla odločilni zlati niz, zmaga s 3:0 ali 3:1 pa bi najtrofejnejši slovenski odbojkarski klub popeljala v finale, kjer mu bo nasproti stal zmagovalec dvoboja med Panathinaikosom in Halkbankom (prvi dvoboj so s 3:0 dobili Turki).

V vmesnem obdobju odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana niso imeli tekme, medtem ko so tekmeci z juga Francije v domačem prvenstvu prepričljivo, z rezultatom 3:0 odpravili Toulouse.

ACH Volley | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Stanje v ekipi Ljubljančanov je brez večjih posebnosti, saj so trenerju Mladenu Kašiću na voljo vsi igralci. "Imeli smo dovolj časa, da se odpočijemo po dolgem potovanju. Veliko časa smo namenili analizi nasprotnikove igre, ki igra odlično predvsem v napadu in na servisu. Poleg tega pa so bili v Ljubljani izvrstni tudi v bloku in obrambi. Imamo še en dan, da se pripravimo na izjemno pomembno tekmo, ki bo odločala o potniku v finale," je včeraj povedal Kašić.

"Nič še ni izgubljenega, še vedno imamo aktiven rezultat. V tekmo moramo vstopiti pogumneje, saj nimamo ničesar več za izgubiti. Popraviti moramo igro na sprejemu in tako bo vse lažje steklo. Kot že večkrat v letošnji sezoni moramo pokazati karakter, ki krasi to ekipo in se boriti za vsako točko. Verjamem v uspeh in uvrstitev v finale," pa je povedal izjemni srbski bloker Nemanja Mašulović, eden izmed dolžnikov s prve polfinalne tekme.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Evropski podprvaki Šport Tudi slovenski odbojkarji poslali jasno sporočilo Putinu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice