Šport
54 ogledov

Ljubljančani do nove lovorike

ACH Volley Alen Hadžić
ACH-ju spet srednjeevropska liga.

Odbojkarji ACH Volleyja so še četrtič zapovrstjo prvaki srednjeevropske lige. Na zaključnem turnirju v Pliberku so v finalu s 3:1 (14, -20, 22, 14) premagali zagrebško Mladost in tekmovanje zaključili brez poraza.

Ljubljančani so imeli kar precej dela z mladimi Hrvati, ki jih vodi slovenski trener Radovan Gačić. Mladost je bila sicer v prvem nizu neprepoznavna, je pa zobe pokazala v nadaljevanju. Dobila je drugi niz, kljub velikemu zaostanku tekmece v končnici tretjega skoraj ujela, popustiti pa ni hotela niti v četrtem, vse do izida 14:14. Nato pa je slovenska ekipa nanizala kar 11 točk, kar je pomenilo 42. zmago v sezoni, v kateri še ne pozna poraza. Za ACH Volley je to že 12. naslov srednjeevropskih prvakov.

Trener oranžnih zmajev Mladen Kašić, ki je nekoč sam igral za serijske hrvaške prvake, je pred tekmo opozarjal, da mlade ekipe nikakor ne smejo podcenjevati. Izpostavljal je njen blok in servis, a očitno so se na ta dva elementa njegovi varovanci dobro pripravili. V prvem nizu so jim tekmeci pomagali kar sami, do izida 5:5 so bili še enakovredni, nato pa začeli delati napake, posledica katerih je bilo 11 zaporednih točk Ljubljančanov, takrat je bilo jasno, da bo ACH povedel z 1:0.

A Hrvati so se zbrali, izkoristili nekoliko zaspano igro slovenske ekipe in dokaj zanesljivo dobili drugi niz. V tretjem so že zaostajali z 11:17, a so v končnici prišli do le dveh točk zaostanka. Toda izkušeni slovenski pokalni prvaki preobrata vendarle niso dopustili. Pobudo so prevzeli tudi v četrtem, povedli z 9:5, vendar so jih Zagrebčani s štirimi zaporednimi točkami ujeli in se držali do izida 14:14, potem pa jih je s servisi pritisnil makedonski korektor Nikola Gjorgiev, s 23 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme. Štiri je dosegel z asi, eno pa z blokom. Tri ase je prispeval tudi Vuk Todorović.

ACH je bil tudi statistično boljši v vseh elementih, predvsem pa so Ljubljančani bolje servirali, zagrebški sprejem je bil samo 28-odstoten. Za ljubljansko zasedbo je to druga letošnja lovorika po zmagi v pokalnem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice