Šport
59 ogledov

Mariborčani še vedno lovijo prvi niz med elito

OK Merkur Maribor Jure Banfi/mariborinfo.com
Mariborski odbojkarji tudi po peti tekmi lige prvakov ostajajo brez točke.

Merkur Maribor je tokrat gostil poljsko ekipo ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, ki je zmagala z 0:3 (-19, -11, -21). Le v prvi polovici prvega in dobršen del tretjega niza so Mariborčani držali korak s tekmeci, sicer pa je bila tekma ves čas na strani favoritov.

Štajerci so v skupini C, kjer sta poleg Poljakov, ki so lani osvojili naslov evropskega prvaka, še Lube Civitanova in Novosibirsk, na zadnjem mestu. Tudi po peti tekmi ostajajo brez točke in tudi brez osvojenega niza.

V prvem nizu so Mariborčani dobro začeli in držali korak s favoriziranimi Poljaki, sredi niza pa so gosti prvič povedli za štiri oziroma pet točk (17:12), tehtnico pa dokončno nagnili na svojo stran le malce zatem, ko se je prednost še povečala. Niz so dobili s 25:19 po točki Aleksandra Sliwke.

Poljaki so v drugem nizu hitro prišli do vodstva s tremi točkami, v nadaljevanju pa Štajerce držali na varni razdalji, ki se je le še povečevala, poljska zasedba je namreč domačinom dovolila le enajst točk.

V tretjem nizu so Štajerci spet pokazali boljšo igro in vodili še s 13:10, sledil pa je niz šestih točk Poljakov, ki so prešli v vodstvo s 16:13, tega pa niso več izpustili iz rok.

Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši Ahmed Ihbajri, pri gostih pa s 16 Kamil Semeniuk, ki je vpisal šest asov, skupaj pa so jih Poljaki dosegli devet - domači le dva.

Varovanci Sebastijana Škorca bodo naslednjo tekmo lige prvakov odigrali v sredo, 16. februarja, ko bodo gostili Novosibirsk.

Liga prvakov (skupina C), 5. kolo:

Merkur Maribor - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 0:3 (-19, -11, -21)
Ihbajri 13; Semeniuk 16, Kaczmarek 12.

PRELOŽENO:
Novosibirsk - Lube Civitanova

LESTVICA:
1. Lube Civitanova 11
2. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 10
3. Novosibrisk 3 (-1)
4. Merku Maribor 0 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.