Šport
365 ogledov

ACH po hudem boju že v polfinalu prestižnega evropskega pokala!

ACH Volley Alen Hadžić
Odbojkarji ACH Volleyja so se zanesljivo uvrstili v polfinale evropskega pokala challenge. Na povratni tekmi četrtfinala so portugalsko ekipo Fonte Bastardo premagali s 3:1 (9, -27, 22, 21). Ljubljančani so dobili že prvo tekmo, na Azorih so zmagali s 3:2.

ACH Volley je še z eno v nizu zmag v sezoni, v kateri še ni poražen, izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred začetkom tretjerazrednega evropskega tekmovanja. Uvrstil se je v polfinale, s tem pa se zagotovo ne bo zadovoljil, vodstvo kluba in igralci se nadejajo, da bi lahko premagali še dve naslednji oviri in osvojili svojo drugo evropsko lovoriko, leta 2007 so zmagali v pokalu Top teams, današnjem pokalu Cev.

Alen Šket Ostaja! Šport Evropski podprvak še dve leti v dresu slovenskega velikana

Tokrat so se na povratni tekmi četrtfinala evropskega pokalnega tekmovanja CEV Challenge v Ljubljani merili z ekipo  A.J. Fonte Bastarda z Azorov. Po izjemno prepričljivem uvodnem nizu, katerega so Ljubljančani zmagali s 25 proti 9, so gostje vzpostavili ravnotežje in priča smo bili pravi odbojkarski poslastici, ki pa se je na veselje 450-glave množice končala v prid oranžnih zmajev (3:1).

Za sanjski uvod odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana je že takoj na začetku poskrbel Alen Šket, najprej z uspešnim napadom, nato pa z izjemno serijo začetnih udarcev (8:0). Silovit nalet oranžnih zmajev je s polminutnim odmorom poskusil prekiniti gostujoči strateg Joao Coelho, vendar neuspešno. Letos še neporaženi ACH Volley je bil prepričljivo boljši nasprotnik, z močnimi začetnimi udarci ter čvrstim blokom je popolnoma razorožili goste z Azorov. Po asu Matica Videčnika je na semaforju dvorane Tivoli kazalo že 11 proti 1. Gostje s Portugalske tudi v nadaljevanju nikakor niso uspeli slediti izjemno razpoloženim Ljubljančanom, ki so po
atraktivni obrambni akciji in zaključku razigranega Šketa vodili že z 17:4. Niz se je po novi napaki odbojkarjev Fonte Bastarda zaključil ekspresno v korist ljubljanske ekipe (25:9).

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

V drugem nizu so se prebudili tudi Portugalci, ki so izboljšali igro na sprejemu ter popravili učinkovitost v napadu. Po uspešnem bloku vedno bolj opaznega Anthonyja Goncalvesa so odbojkarji Bastarda prvič v nizu povedli za dve točki (8:10). Gostje so ohranjali prednost vse do vstopa Filipa Rutarja, ki ga je trener Mladen Kašić poslal na servis. Z asom mu je rezultat na 13. točki uspelo izenačiti. Ekipi sta nadaljevali z borbeno predstavo, pri rezultatu 18:18 pa je na servis namesto Jureta Okrogliča vstopil Matej Kök in uspel zmaje oddaljiti na dve točki prednosti (20:18). Na drugi strani je z enako mero vrnil Willian Bermudez, ki je z dvema uspešnima začetnima udarcema izid poravnal na 20. točki, ter sprožil reakcijo trenerja Kašića z vzetim odmorom. To je
pomagalo domačim odbojkarjem, ki so ponovno ušli na dve točki prednosti (22:20). Trmasti odbojkarji Fonte Bastarda se niso vdali in so izid ponovno izenačili (22:22). Nadaljevanje je postreglo z razburljivo končnico, v kateri sta si obe ekipi uspeli priboriti zaključne žoge, tretjo so po uspešnem bloku izkoristili gostje (27:29) ter izid v nizih izenačili.

Uvod tretjega niza je pripadel zmajem, ki so po napadu Okrogliča povedli s 3:0. Videčnik je z asom povišal na 6:2, Nemanja Mašulović pa preko prvega tempa na 8:4. Pedro Pinto Cardoso je Portugalce z napadom, nato pa še z asom približal na dve točki razlike (9:7). Da gre za izjemno pomemben niz je pokazalo nadaljevanje, v katerem so v igri živcev oranžni zmaji uspeli ohranjati prednost dveh točk in v končnico po uspešnem napadu korektorja v vrstah ACH Volleyja Ljubljana Nikole Gjorgieva vstopili z rezultatom 20:18. Izjemni Gjorgiev je z blokom poskrbel za povišanje vodstva (21:18) in sledil je polminutni odmor na zahtevo gostov. Le-ta je obrodil sadove in trdoživi Portugalci so se uspeli približati le na točko zaostanka (22:21). Oranžni zmaji so v zaključku niza ostali zbrani in se po uspešnem napadu Šketa veselili zmage v drugem setu (25:22).

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

Četrti niz se je začel po notah odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, v katerem so po uspešnem napadu Videčnika preko prvega tempa povedli s 3:0. Odbojkarji Bastarda so z uspešno igro v bloku izid na četrti točki uspeli poravnati, kmalu zatem pa tudi povedli za dve (5:7). V vrstah Fonte Bastarda se je razigral kolumbijski korektor Bermudez, na strani zmajev pa sta bila najbolj razpoložena izkušena Šket in Gjorgiev. Ravno slednji je z izjemnim paralelnim udarcem popeljal Ljubljančane do prednosti treh točk (12:9). Ekipi sta nadaljevali v izenačenem ritmu, gostje pa so na 15. točki izid poravnali. Obetalo se je razburljivo nadaljevanje v katerem sta najprej Videčnik in Vuk Todorović z blokom oddaljila domače na tri točke prednosti pred vstopom v končnico (20:17), izjemni Gjorgiev pa iz nemogočega položaja zaključil za 22:18. 33-letni Makedonec se ni ustavil in je peljal zmaje proti evropskemu polfinalu (23:19). Okroglič je z uspešnim napadom zagotovil prvo zaključno žogo, tekmo pa je v svojem slogu, z odličnim diagonalnim udarcem odločil danes nezaustavljivi Gjorgiev, s 27 točkami najučinkovitejši igralec srečanja.

"Vedel sem, da bo izredno težka tekma, saj smo igrali proti zelo kakovostni ekipi, ki iz točke v točko spreminja taktiko in so tako še bolj neugodni. Ni nam bilo enostavno, morali smo umiriti glave. Opravili smo odlično delo in zelo sem vesel, da napredujemo v polfinale. Vse pohvale naši ekipi za odlično opravljeno delo," je po koncu izjavil veliki junak dneva Gjorgiev.

Portugalci so dosegli kar 15 blokov, od tega Mattheus de Souza Pereira deset, a so imeli zelo slab sprejem, posledično pa tudi slabši napad. Zato so seveda zaslužni servisi domačih, v tem elementu je blestel predvsem Šket. Dosegel je sicer le en as, toda sprejemu naredil veliko več težav, kot kaže ta podatek.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

"Začeli smo zelo dobro. Tudi nasprotnik ni pričakoval, da bomo tako dobro igrali. Veliko dela smo opravili s servisi, kar se nam je v nadaljevanju poznalo, ko je nasprotnik začel bolje sprejemati. Pričakovali smo, da bodo tako igrali, ampak smo dali vse od sebe in zasluženo zmagali z rezultatom 3:1. So bile pa tudi danes napake, ki se nam ne pojavljajo pogosto, vendar bomo v prihodnje tudi to popravili," pa je analiziral tekmo slovenski reprezentančni libero Jani Kovačič.

"Kar malce prelahko smo dobili prvi niz, po katerem smo za trenutek pomislili, da se bomo sprehodili do polfinala. V nadaljevanju
je tekmec popravil igro na sprejemu in postal učinkovit v napadu, predvsem iz cone štiri, kjer nam jih ni uspelo zaustaviti. Zelo sem zadovoljen s prikazano borbo in odnosom igralcev, ki so bili danes fantastični,"
pa je bil po tekmi zadovoljen hrvaški strokovnjak Mladen Kašić.

V polfinalu tekmovanja, v katerem ne nastopajo italijanski, ruski in nemški klubi, se bodo oranžni zmaji zdaj pomerili z zmagovalcem dvoboja med francoskim Narbonne Volleyjem, ki ga vodi nekdanji španski reprezentant Guillermo Falasca, in švicarsko ekipo Lausanne. Prvo tekmo v Švici so s 3:1 dobili Francozi. Prva tekma polfinala bo 23. februarja v Ljubljani.

Komentarjev 1
  • Donna_Curtis 11:13 10.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice