Šport
2107 ogledov

Prav posebna tekma za slovenskega asa, enega najboljših na svetu

Jani Kovačič ACH Volley Ljubljana
Po vrnitvi v Slovenijo k ACH Volleyu bo prihodnja tekma prav posebnega pomena za enega najboljših liberov na svetu. Jani Kovačič se namreč vrača tja, kjer se je vse začelo.

V soboto 6. 11. ob 18:00 odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka novo gostovanje, tokrat v Kanalu pri odbojkarjih Salonit Anhovega. Tokratna tekma pa bo imela prav poseben pomen za enega najboljših odbojkarjev na svetu, ki je bil leta 2019 razglašen celo za najboljšega libera Evropskega prvenstva.

Iz mesteca ob Soči namreč prihajata tudi dva odbojkarja trenutne zasedbe Ljubljančanov, in sicer Jure Okroglič ter Jani Kovačič. Še posebej slednji, trikratni nosilec srebrne medalje z Evropskih prvenstev, je z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Salonita Anhovo, saj je za člansko moštvo iz Kanala nastopal kar pet let, v sezoni 2009/10 pa je v boju za državni naslov zaostal zgolj za svojim sedanjim klubom.

"Čaka nas težka tekma in vedno neugodni nasprotnik Salonita, ki je doma še toliko težji nasprotnik. Definitivno je to moje najljubše gostovanje, saj se vračam tam, kjer se je vse skupaj začelo. Na Kanal in tamkajšnje ljudi me vežejo izredno lepi spomini in komaj čakam, da zopet zaigram v kanalski dvorani," je bil pred tekmo čustven slovenski odbojkarski junak, ki je bil eden ključnih členov pri vseh večjih uspehih naše reprezentance.

Tokratni nasprotnik Ljubljančanov je na dosedanjih tekmah sezone pokazal že več obrazov, saj so jih v igri spremljala nihanja (sezono so odprli z dvema zmagama, katerima so sledili trije zaporedni porazi op. p.). Vsekakor pa so Kanalci na domačem terenu še toliko bolj nevaren nasprotnik in priča bomo vrhunski odbojki. 

Obenem pa bo obračun s Kanalci za Janija Kovačič več kot zgolj navadna tekma. Tu se je namreč začela zgodba o uspehu slovenskega odbojkarskega dragulja, ki je postal eden najboljših na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice