Šport
325 ogledov

Slovenski velikan v svoje vrste zvabil dva reprezentanta svetovne velesile

Vuk Todorović Profimedia
Reprezentanta Srbije sta najnovejši odmevni okrepitvi slovenskega odbojkarskega velikana ACH Volley Ljubljane.

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono, v kateri so cilji jasni – obdržati primat v srednjeevropskem tekmovanju MEVZA ter vrnitev na prestol slovenske odbojke.

Poleg že znanih prihodov novega stratega Milana Kašića in libera Janija Kovačiča, so iz Ljubljane najavili prihod kar dveh reprezentantov Srbije, Vuka Todorovića in Nemanjo Mašulovića.

ACH Volley Odmevne okrepitve Šport Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant

Novopečeni okrepitvi sta v pretekli sezoni zastopala barve Vojvodine iz Novega Sada, kjer sta igrala ključni vlogi pri osvojitvi naslova državnih prvakov.

23-letni Todorović se kljub mladosti lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka, osvojenega s srbsko reprezentanco v pariškem finalu prav proti izbrani vrsti Slovenije. Vrhunski podajalec bo skupaj z Gregorjem Pernušem tvoril podajalski par.

"V Ljubljano prihajam skupaj z Nemanjo, kar mi zelo veliko pomeni, saj bo to moja prva sezona v tujini. V preteklih dveh letih sva kot soigralca pri Vojvodini odlično sodelovala in postala velika prijatelja tudi izven igrišč. Pričakovanja za naslednjo sezono so velika. Prihajam v najtrofejnejši klub v regiji, zato si želim zmagovati," je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran izjavil aktualni evropski prvak.

🔥🏐REPREZENTANTA SRBIJE NOVI ODMEVNI OKREPITVI ACH VOLLEY LJUBLJANA🏐🔥 V klubu ACH Volley Ljubljana pospešeno sestavljamo...

Posted by ACH Volley Ljubljana on Thursday, May 13, 2021

V Ljubljano pa prihaja tudi 205 centimetrov visoki srbski bloker Mašulović. Ob sklenitvi sodelovanja deli zadovoljstvo in se veseli igranja za oranžne zmaje: "Počutim se fenomenalno. Zelo sem srečen, da sem postal član tako uspešnega kolektiva kot je ACH Volley Ljubljana. Da gre za zelo organiziran klub sem slišal že od reprezentančnih kolegov, ki so nastopali za ta klub. Nadvse me veseli tudi dejstvo, da se gradi močno jedro ekipe."

Mašulović je še dodal, da je odločen skupaj z ACH Volley Ljubljana osvajati lovorike. Skupaj z Maticem Videčnikom in Filipom Rutarjem bo v ekipi sestavljali blokerski trio.

Todorović in Mašulović poznata večino bodočih soigralcev bodisi s prijateljskih tekem, bodisi reprezentančnih tekmovanj.

Trenutno sta oba igralca na pripravah s srbsko reprezentanco, katero konec meseca čaka nastop v Ligi narodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice