Šport
1289 ogledov

Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant

ACH Volley Profimedia
ACH Volley je z mislimi že v novi sezoni, v Ljubljano prihajata dve veliki imeni evropske odbojke.

Po turbulentni in za odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana rezultatsko manj uspešni sezoni, ki se je zaključila s pokalnim tekmovanjem, v najtrofejnejšem odbojkarskem slovenskem klubu že pogledujejo proti sezoni 2021/2022. V klubu se zavedajo, da so glede na minulo sezono in razočaranje v domačih tekmovanjih potrebne spremembe.

V Ljubljani tako pozdravljajo novega glavnega trenerja Mladena Kašića. 62-letni hrvaški strateg ima bogato igralsko kot tudi trenersko kariero.

Kot igralec je leta 1980 nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Moskvi, kjer je z jugoslovansko reprezentanco osvojil 5. mesto. V trenerskih vodah je praktično vso svojo dosedanjo kariero preživel v Franciji, kjer se je v 26 letih preizkusil tako v moški kot v ženski odbojki. Kar 21 sezon je preživel v Nici, kjer je vodil tamkajšnjega prvoligaša.

Mladen Kašić | Avtor: NR, Julien Pruvost NR, Julien Pruvost

Kot glavni cilj ob prihodu v Ljubljano poudarja vrnitev kluba ACH Volley na vrh slovenske odbojke. Pri svojem delu se bo usmeril v gradnjo ekipe, s katero bo klub lahko uspešno deloval na dolgi rok.

"Po 10 mesecih pavze od vrhunskega športa sem zelo zadovoljen, da smo se z vodstvom odbojkarskega kluba ACH dogovorili za sodelovanje. V Ljubljano prihajam motiviran in odločen vrniti naslove v domačih tekmovanjih v vitrine ACH Volley Ljubljana."

Tako se po dveh sezonah in pol z mesta glavnega trenerja poslavlja legenda odbojkarskega kluba ACH Volley Matija Pleško. Slednji je s svojo predanostjo klubu že kot igralec ter kasneje kot glavni trener pustil velik pečat.

Matija Pleško | Avtor: Profimedia Profimedia

Sočasno so v ACH Volley Ljubljana razkrili tudi prvo veliko igralsko okrepitev, in sicer na poziciji prostega igralca. V gnezdo zmajev se po dveh sezonah nastopanja v najmočnejši odbojkarski ligi na svetu vrača slovenski reprezentant Jani Kovačič!

Kovačič je z ACH Volley Ljubljana preživel tri rezultatsko zelo uspešna leta (2016-2019), kjer je navduševal s svojimi predstavami. Prav tako je bil na Evropskem prvenstvu leta 2019, kjer je z reprezentanco osvojil odlično 2. mesto, izbran za najboljšega prostega igralca v Evropi.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po dveh letih igranja v Italiji se veselim vrnitve v Slovenijo in vnovičnega igranja za ACH Volley Ljubljana, na katerega me vežejo lepi spomini. V Ljubljano se vračam bogatejši z izkušnjami igranja v zelo kakovostni ligi, kjer je vsaka tekma svoje poglavje. Klubu ACH Volley želim pomagati vrniti naslova državnih ter pokalnih prvakov v Ljubljano. To je tudi primarni cilj ekipe v prihodnji sezoni in verjamem, da nam bo uspelo."

ACH je sicer v sezoni 2020/21 osvojil naslov prvaka srednjeevropske lige, v domačem prvenstvu pa so Ljubljančani doživeli hladen tuš, ko so jih v finalu s skupnim izidom 3:2 premagali odbojkarji Merkur Maribora. Tudi v slovenskem odbojkarskem pokalu so člani ljubljanske zasedbe doživeli neuspeh v finalnem obračunu, v katerem so pokalno lovoriko osvojili odbojkarji kamniškega Calcita.

OK Merkur MAribor Novi prvaki Šport Končana dolgoletna dominacija ACH Volleyja Finale Šport ACH Volley ostal še brez druge lovorike, tokrat boljši Kamničani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.