Šport
1459 ogledov

Počilo v taboru ACH, Srb slovenskemu trenerju: "Jej drek!"

ACH Volley Facebook
Odbojkarji ACH Volleyja so se v boju za svoj 18. naslov državnega prvaka znašli v težavah.

Potem ko je ACH Volley v finalni seriji že vodil z 2:0, je oslabljeni Merkur Maribor po petkovi zmagi v Tivoliju izenačil na 2:2, stanje v ljubljanski ekipi pa je pokazal tudi prepir po koncu tekme, katerega akterja sta bila trener Matija Pleško in srbski korektor ekipe Božidar Vučićević.

Pleško je po porazu zbral ekipo ob sebi in ji namenil kritike. Po mnenju nekaterih je te izrazil na neposrečen način, Vučićević pa jih ni znal sprejeti. Nezadovoljstvo je izrazil z neprimernimi besedami ("jedi govna (sl.: jej drek)", nato pa tudi zapustil sestanek. Pleško ga je poklical nazaj, a je ta njegovo zahtevo zavrnil, strateg ljubljanske ekipe pa je v jezi napovedal, da ne računa več nanj.

Prepir je zagotovo posledica razgretih glav, najbrž bi tudi ostal znotraj slačilnice, če ga ne bi nekdo na tribunah posnel, objavila pa ga je spletna stran Ekipe.

slovenska odbojkarska reprezentanca Odbojka Šport Znano, kdaj in kje bodo Slovenci branili medaljo

Zanimivo bo videti, ali bo Vučićević, ki je lani že zapustil ACH, odšel v Rusijo, a se tudi ekspresno vrnil, na odločilni, peti tekmi zaigral. Po odhodu Mitarja Djurića Pleško nima na razpolago drugega korektorja, tako da bi moral na tem mestu zaigrati nekdo z drugega igralskega mesta, Srba, ki je bil na četrti tekmi povsem nerazpoložen, je nekajkrat menjal sprejemalec Črt Bošnjak.

Odbojkarji ACH Volleyja so že med samim obračunom kazali nervozo, videti je bilo, da nimajo pravega zaupanja v svojo igro.

Komentarjev 1