Šport
12877 ogledov

Upor odbojkaric: "Tega pa že ne bomo nosile!"

Julia Sude odbojka na mivki Profimedia
Odbojka na mivki dobiva vse več privržencev. Pred enim od turnirjev pa so organizatorji poskrbeli za nekaj slabe volje.

V katarski Dohi bodo v naslednjih pripravili turnir svetovne serije v odbojki na mivki za ženske. Vodstvo turnirja je v pripravi na tekmovanje udeležencem poslalo navodila, precej prahu pa so dvignila priporočila glede oblačil.

slovenska odbojkarska reprezentanca Odbojka Šport Znano, kdaj in kje bodo Slovenci branili medaljo

V skladu z lokalno zakonodajo so organozatorji odbojkaricam naročili, da morajo namesto bikini oprave nositi majice s kratkimi rokavi in hlače, ki segajo čez kolena.

Ker je v Dohi tudi v teh dneh zelo vroče, so se nekatere tekmovalke pritožile. Najbolj glasna je bila Nemka Julia Sude, ki nastopa v paru s Karlo Borger.

Julia Sude odbojka na mivki | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ni problem v tem, ali smo bolj ali manj zakrite. Gre za to, da nam ne pustijo nositi naših običajnih delovnih oblačil," je za Der Spiegel dejala Sudejeva in zagrozila z bojkotom turnirja.

Upor je očitno obrodil sadove, saj so organizatorji že sporočili, da bodo odbojkarice lahko igrale v opravi po svojem okusu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.