Šport
13707 ogledov

Športnice: To je edina država, kjer nam oblasti narekujejo kodeks oblačenja

odbojka na mivki Saša Despot
Organizatorji odbojkarskega turnirja v Katarju so se uklonili zahtevam tekmovalk.

Odbojkarice na mivki bodo lahko na turnirju v Katarju igrale v bikinijh, so sporočili organizatorji, potem ko so s strani nekaterih tekmovalk prihajale grožnje o bojkotu tekmovanja. 

Nemki Karla Borger in Julia Sude sta organizatorjem zagrozili, da se turnirja bosta udeležili, če jima bodo prepovedali nastopiti v tradicionanih opravah, značilnih za ta šport.

Odbojkarici sta ostro obsodili kodeks oblačenja, h kateremu so se prvotno zavezali prireditelji turnirja.

"Tukaj smo, da opravimo svoje delo, vendar nam ne dovolijo nositi naših delovnih oblačil. To je edina država, kjer nam oblasti narekujejo kodeks oblačenja," je dejala Borgerjeva, svetovna podprvakinja iz leta 2013. "Sprašujemo se, ali je res potrebno organizirati turnir v Katarju," je dodala njena rojakinja.

Organizatorji, ki so na tekmovalke apelirali, naj zaigrajo v majicah s kratkimi rokavi in hlačami do kolen, so po pritožbah omilili svoje stališče in napovedali odpravo vseh omejitev v zvezi s kodeksom oblačenja. 

"FIVB meni, da je potrebno žensko odbojko na mivki, tako kot vse druge športne panoge, presojati na podlagi igre in vloženega truda, ne pa uniforme. Tekmovalke, ki se bodo za to odločile, lahko nastopijo v standardni opravi," je sporočila Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karla Borger (@karlaborger)

Komentarjev 1
  • nostradamus 08:42 28.februar 2021.

    morale bi igrati v tangicah da zaprejo usta tem kameltrajbarjem