Šport
407 ogledov

Znano, kdaj in kje bodo Slovenci branili medaljo

slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Evropsko prvenstvo bodo drugič doslej gostile štiri države.

Z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da bo evropsko prvenstvo za moške na Poljskem, Finskem in Češkem ter v Estoniji na sporedu med 1. in 19. septembrom. Krovna evropska organizacija je danes razkrila tudi mesta, ki bodo gostila najboljše odbojkarje na stari celini, je zapisala Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Uvodni tekmi letošnjega zaključnega turnirja bosta 1. septembra gostila Tampere in Tallinn, kjer bodo potekali tudi vsi ostali obračuni skupin C in D. Na Poljskem, kjer se bodo med seboj merile reprezentance skupine A, bo tekme sprva gostil Krakov, v Ostravi na Češkem bodo tekme skupine B.

Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja, tekme osmine in četrtfinala se bodo od 11. do 15. septembra odvijale na Poljskem in Češkem, v Gdansku in Ostravi. Zaključni turnir najboljše četverice evropskega prvenstva bo 18. in 19. septembra v Katovicah na Poljskem.

Slovenski odbojkarji bodo na evropskem prvenstvu branili srebrno odličje.

slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Evropsko prvenstvo bodo drugič doslej gostile štiri države, nov koncept organizacije smo prvič spremljali pred dvema letoma v Franciji, Sloveniji, Belgiji in na Nizozemskem.

Na evropskem prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc. Ob štirih gostiteljicah so si nastop na prvenstvu stare celine neposredno zagotovile še Srbija, Slovenija, Francija, Ukrajina, Rusija, Italija, Nemčija in Belgija, skozi kvalifikacije pa so se doslej prebile še Latvija, Turčija, Bolgarija in Severna Makedonija.

Drugi del kvalifikacij bo na sporedu maja, ko bo evropska zveza izvedla tudi žreb skupin.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.