Šport > Zimski športi
390 ogledov

Peter Prevc bo vendarle dobil priložnost

Peter Prevc Epa
Lanišek, Pavlovčič, Peter in Cene Prevc se bodo podali v boj na veliki napravi.

Smučarski skakalci so v sredo na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu po premoru opravili prve treninge na veliki skakalnici, na kateri jih čakata še dve tekmi.

Po treningih je glavni trener slovenske vrste izbral četverico, ki bo nastopila v kvalifikacijah. Poleg Anžeta Laniška in Bora Pavlovčiča sta si mesto v ekipi priborila še Peter in Cene Prevc.

Skakalci so imela dva dneva premora, v sredo pa so prvič trenirali na veliki napravi v Oberstdorfu, ki tradicionalno gosti prvo tekmo prestižne novoletne turneje.

Peter Prevc | Avtor: Epa Epa

Potem ko je že dopoldan zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus odpadel najboljši skakalec to zimo, Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je moral 53. SP predčasno končati, je sredine treninge izpustilo nekaj skakalcev, med njimi tudi najboljši Slovenec, bronast s srednje naprave Anže Lanišek.

Lanišek in Bor Pavlovčič sta imela mesto v ekipi za kvalifikacije že zagotovljeno, je v torek v pogovoru za STA potrdil selektor Robert Hrgota.

Na treningu je med preostalimi Slovenci v sredo najbolje skakal Cene Prevc, ki je imel v prvi seriji 11., v drugi sedmo, v tretji pa četrto oceno, glavnega trenerja pa je najbolj prepričal še Peter Prevc. Brez nastopov na veliki skakalnici sta tako ostala Žiga Jelar in Domen Prevc.

Kvalifikacije so v četrtek na sporedu ob 17.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice