Šport > Zimski športi
1974 ogledov

Prvi favorit za zlato pozitiven na testu za covid-19

Halvor Egner Granerud Epa
Prvi favorit SP Granerud pozitiven na testu za covid-19.

Norveški skakalec Halvor Egner Granerud, prvi favorit svetovnega prvenstva, ki poteka v nemškem Oberstdorfu, je oddal pozitiven izvid na testu na okužbo z novim koronavirusom, izjavo norveške smučarske zveze povzema nemška tiskovna agencija dpa.

"Zelo sem razočaran, vendar se počutim dobro z le manjšimi simptomi," je v sredo dejal Granerud v izjavi norveške smučarske zveze. Pozitivni test naj bi pomenil konec za nastope Graneruda v Oberstdorfu, kjer smučarske skakalce čakajo preizkušnje še na veliki skakalnici.

Za zdaj še ni jasno, kaj Granerudova okužba pomeni za ostale člane norveške skakalne ekipe ter njihovo udeležbo na nordijskem svetovnem prvenstvu.

Zaradi pandemije so organizatorji uvedli strog režim testiranja z več hitrimi testi. Štiriindvajsetletni Granerud je bil po svoji impresivni sezoni svetovnega pokala glavni favorit za medaljo, saj je vpisal kar 11 zmag.

Granerud na srednji skakalnici ni osvojil kolajne. Norvežan, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa je napredoval tik pod zmagovalni oder na četrto mesto. V nedeljo je na tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih osvojil srebrno medaljo.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:46 03.marec 2021.

    Ne razumem. če so v mehurčku, kako se je potem okužil?!!!

Sorodne novice