Šport > Zimski športi
155 ogledov

Odlična popotnica pred bojem za medalje! Lanišek zablestel v polnem sijaju

Anže Lanišek Epa
V kvalifikacijah na srednji skakalnici pred Laniškom le Granerud.

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je z odliko opravil kvalifikacije za sobotno tekmo na srednji skakalnici svetovnega prvenstva v Oberstdorfu.

Lanišek je skočil 103 metre in prejel 137,4 točke, prehitel pa ga je zgolj prvi favorit, Norvežan Halvor Egner Granerud, s 105,5 metra in 144,2 točke.

"Danes sem s kvalifikacijami lahko zadovoljen, a treba se je pripraviti za jutri. Jutri je nov dan, vemo, kaj se jutri podeli. Spet se bo lepo treba zbrati, biti osredotočen na izvedbo," je po uspešnem nastopu dejal Lanišek, za katerim se je v kvalifikacijah zvrstil Avstrijec Stefan Kraft (101,5/134,4).

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

Drugi najboljši Slovenec je bil Cene Prevc, ki je s 96,5 metra in 120,5 točke zasedel 20. mesto, Žiga Jelar (94,0/116,4) je bil 27., Bor Pavlovčič (93,5/115,6) pa 30.

"Kvalifikacije so za nami. Še ena kljukica na svetovnem prvenstvu. Kako jutri naprej, se moram še pogovoriti s trenerjem. Vem pa, da ni treba 'komplicirati'. Iti moram z umirjeno glavo in potem bo tudi rezultat najboljši možen," je prepričan Cene Prevc, Jelar pa je dodal: "Prvi dan je za nami. Kvalifikacije sem oddelal z oceno dobro. Upam, da bom jutri malo stopil na plin, odpravil še tiste manjše napake in se že veselim jutrišnjega dne."

Medtem pa Pavlovčič ni bil najbolj zadovoljen z današnjo predstavo. "Skoki danes niso bili najboljši, a vem, kje sem storil napake. To jutri popravim in bo super," je prepričan Mojstrančan.

S svojimi varovanci je bil zadovoljen tudi glavni trener Robert Hrgota: "Anže je danes oba skoka naredil zelo 'luštno'; tako poskusnega kot kvalifikacijskega. Dobro se je ujel s to skakalnico. Bor je malce grešil, a bomo to popravili do jutri. Cene je bil soliden, tako kot tudi Žiga. Nekaj stvari je še za popraviti, tako da gremo jutri v boj."

Na sobotni tekmi, ki se bo začela ob 16.30, bodo nastopili vsi štirje Slovenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice