Šport > Zimski športi
192 ogledov

Po zgodovinskem dnevu za slovenski šport naše "orlice" znova po zlato

ema klinec Epa
Slovenske smučarske skakalke se v petek pod Senčno goro spet podajajo v boj za zmago.

Potem ko je Ema Klinec na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu v četrtek poskrbela za zgodovinski dosežek in osvojila naslov svetovne prvakinje, danes smučarske skakalke čaka nov boj za zmago. Ob 17.15 je namreč na srednji napravi ekipna tekma, na kateri bo Klinčeva skupaj z Niko Križnar, Špelo Rogelj in Uršo Bogataj lovila novo kolajno.

križnar klinec Zlata medalja Šport Sanjski dan dan na SP, Ema Klinec je svetovna prvakinja!

Klinčeva je na uvodni tekmi smučarskih skakalk tega SP po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila ne le prve kolajne s SP za ženske skoke, temveč celo zlato odličje. Uspešne so bile tudi preostale tri slovenske finalistke, kar je odličen obet za današnjo tekmo.

Ema Klinec | Avtor: Epa Epa

Najboljša skakalka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar je na SP zasedla peto mesto, Jerneja Brecl je bila deveta, Urša Bogataj pa 13. Na ekipni tekmi bo priložnost namesto Breclove dobila Rogljeva.

Prvo zlato kolajno je čustveno pospremil tudi trener Zoran Zupančič. "Danes ni bilo težko na trenerski tribuni. Vedeli smo, da smo dobro pripravljeni. Uspeh je rezultat dela, zgodilo pa bi se lahko marsikaj. Res pa je, da smo že velikokrat potegnili kratko. Tudi danes so bile razmere take, da smo večkrat imeli smolo, a na koncu se je vse skupaj izšlo. Ko so me po tekmi spraševali o občutkih, to težko poveš. Je mešanica vsega skupaj. Koktajl, ki ga ne znam opisati. Ne vem, štrudelj, sataraš, to je vse skupaj. Solze, napetost, smeh ..."

Zoran Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegove varovanke so to zimo prepričljivo dobile edino ekipno tekmo na Ljubnem ob Savinji in obljubljajo boj za kolajne: "Na ekipni tekmi bo nastopila ista postava kot na Ljubnem. Zaupam v to ekipo in mislim, da nam bo uspelo."

Križnarjeva, ki je posamično tekmo končala na petem mestu, pa je dodala: "Vem, da imam sama še rezerve in upam, da se pokažejo na ekipni tekmi. Jaz upam, da bo kolajna zlata, a vemo, da nas čaka težka borba."

peter prevc Brez tekme Šport Peter Prevc ni prepričal trenerja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice