Šport > Zimski športi
155 ogledov

Slovenija zablestela na generalki za svetovno prvenstvo

ema klinec Epa
Slovenska reprezentanca je na krilih izjemnih deklet osvojila drugo mesto na mešani ekipni tekmi v Rasnovu.

Slovenski smučarski skakalci Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec in Žiga Jelar so uspešno nastopili na tekmi svetovnega pokala mešanih ekip v Rasnovu, generalki za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu.

Slovenska četverica (945,3 točke) je bila pred zadnjim skokom skupaj z Norveško izenačena na vrhu, na koncu pa je za 23,4 točke zaostala za Norvežani.

cene prevc | Avtor: Epa Epa
Po treh nastopih - Križnarjeve, Prevca in Klinčeve - je bila Slovenija pred zadnjim nastopom na vrhu izenačena z Norveško; obe sta imeli po 838,4 točke. Nato pa je v zadnji skupini najboljši skakalec to zimo v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud za skoraj deset metrov preskočil Jelarja in norveški ekipi prinesel zmago.

Slovenska četverica je bila, zlasti po zaslugi obeh najboljših skakalk, vodilne v svetovnem pokalu Križnarjeve in Klinčeve, dobro je skakal tudi Prevc, na koncu druga, kar je dober obet pred bližnjim SP, ki se bo prihodnji teden začelo v Oberstdorfu.

Križnarjeva tako Rasnov zapušča s popolnim izplenom, saj je na treh tekmah stala na vsaki od stopničk zmagovalnega odra. Na prvi posamični je zmagala, v petek je bila tretja, danes z ekipo pa druga.

"Za nami je super dan, super ekipna tekma, jaz sem naredila res dva super skoka. Mogoče sem potrebovala malce sproščenosti, a sem zelo vesela celotnega ekipnega uspeha in s tem gremo lahko dalje," je dejala slovenska junakinja tekem v Romuniji Križnarjeva.

Tudi Cene Prevc je bil zadovoljen z izkupičkom: "Za nami je prav lep dan. Sam s sabo sem res zadovoljen. Danes sta mi uspela dva skoka, s katerima grem res z lepo popotnico lahko v Oberstdorf in videli bomo, kaj bo tam."

Klinčeva je bila zadovoljna, ker je iz tekme v tekmo stopnjevala svoje nastope. "Zelo lepa, poštena tekma je za nami in super ekipni uspeh. Zadovoljna sem, ker sem čez celoten Rasnov stopnjevala nastope. Danes sem popravila še dve napaki, eno v počepu na mizi, zadnji skok pa še v letu. Super in tako moram nadaljevati v Oberstdorfu, kjer želim še nadgrajevati skoke."

Edini v slovenski ekipi, ki s svojo današnjo predstavo ni bil zadovoljen, je bil Jelar: "Zelo lepo, osvojili smo stopničke. Ostali trije so naredili res lepe skoke. Sam s sabo res ne morem biti najbolj zadovoljen. A dal sem vse od sebe, iztisnil sem maksimum in zaključek je lep rezultat."

Tekma mešanih ekip, na kateri bodo med favoriti za kolajne brez dvoma tudi Slovenci, bo na SP v nedeljo, 28. februarja.

Na stopničkah so ob Norvežanih in Slovencih danes končali še Avstrijci, ki so zbrali 924,6 točke.

Izidi, Rasnov, tekma mešanih ekip:
1. Norveška    968,7 točke
(Maren Lundby 92,0/91,5 m, Daniel-Andre Tande 92,0/95,5, Silje
Opseth -93,0/90,0, Halvor Egner Granerud 97,0/96,5)
2. Slovenija   945,3
(Nika Križnar 95,0/96,5, Cene Prevc 94,5/94,5, Ema Klimec 94,0/92,0,
Žiga Jelar 87,0/87,0)
3. Avstrija    924,6
(Eva Pinkelnig 87,5/90,5, Daniel Tschofenig 91,0/92,0, Daniela
Iraschko-Stolz 96,0/87,0, Manuel Fettner 92,0/94,0)
4. Japonska    920,8
5. Nemčija    875,8
6. Rusija     861,2
7. Poljska    856,9
8. Francija    785,5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.