Šport > Zimski športi
1621 ogledov

Lanišek in Pavlovčič na generalki tik pod vrhom

Oberstdorf SP Reševalni pas/Twitter
Skakalci so preizkusili tekmovalno vzdušje na svetovnem prvenstvu.

Skakalci so se na srednji napravi v Oberstdorfu preizkusili na prvem treningu. Od slovenskih tekmovalcev je bil najboljši Anže Lanišek, ki je zabeležil peto in drugo mesto v posameznih serijah.

Domžalčan je izpustil nedavne tekme v romunskem Râșnovu, a je očitno ohranil dobro pripravljenost. V prvo je je zabeležil peti dosežek (101,5 m). Najboljši je bil Nemec Markus Eisenbichler, pred Laniškom pa so se zvrstili še Norvežana Marius Lindvik in Robert Johansson ter Avstrijec Phlipp Aschenwald.

Bor Pavlovčič je prvi trening sklenil na osmem mestu, Cene Prevc je bil 16., Peter Prevc 24., Žiga Jelar 34., Domen Prevc pa 37.

Tudi drugi trening je dobil Eisenbichler, Lanišek pa je zasedel drugo pozicijo (101,5 m). Pavlovčič je bil peti, Cene Prevc 15., Domen Prevc 26., Jelar 32., Peter Prevc pa 55.

Oba treninga sta izpustila dva velika favorita za medalje - Avstrijec Stefan Kraft in Japonec Ryoyu Kobayashi.

Jutri bo na sporedu še en trening, kvalifikacije bodo v petek zvečer, sobotna posamična tekma se bo začela ob 16.30. Danes se je sicer predstavilo 76 tekmovalcev iz 18 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice