Šport > Zimski športi
325 ogledov

Veliki avstrijski zvezdnik že zaključil sezono

gregor schlierenzauer EPA
Najboljši skakalec vseh časov ima v zadnjih letih hude težave s poškodbami.

Največji osmoljenec zadnjih let v smučarskih skokih je zagotovo Gregor Schlirenzauer. Avstrijec, ki velja za najboljšega skakalca vseh časov, namreč bije velik boj s številnimi poškodbami, ki so v zadnjih letih močno vplivale na njegove nastope.

Rekorder s 53 zmagami v Svetovnem pokalu tako nikakor ne more najti stare forme, s katero je včasih zmagoval kot za stavo, danes pa se celo muči z iskanjem mesta v avtrijski reprezentanci.

Gregor Schlierenzauer | Avtor: Reuters Reuters

V iskanju forme je bil tako prisiljen nastopiti celo v Celinskem pokalu, kjer pa se je vse skupaj obrnilo še na slabše. Avstrijec namreč v Brotterodeju ni našel forme, temveč novo poškodbo, zaradi katere je že zaključil z letošnjo sezono.

Schlierenzauer je namreč opravil odličen skok, saj je na skakalnici s K točko pri 105 metrih skočil kar 120 metrov, a njegovo koleno pritiska ni zdržalo. Po pregledu je bilo jasno, da si je dvakratni zmagovalec skupnega seštevka Svetovnega pokala natrgal kolenske vezi.

Gregor Schlierenzauer | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji svetovni prvak, ki se lahko pohvali s kar dvajsetimi medaljami z največjih tekmovanj, je tako že zaključil sezono, saj naj bi rehabiltiacija po takšni poškodbi trajala vsaj mesec in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice