Šport > Zimski športi
467 ogledov

Fantastična predstava Slovenk v Oberstdorfu

Ema Klinec Ljubno Facebook Ema Klinec je bila najboljša med Slovenkami.
Smučarske skakalke so opravile s kvalifikacijami za prvo tekmo na svetovnem prvenstvu.

Japonka Sara Takanashi (142,6 točke) je bila najboljša v kvalifikacijah za tekmo smučarskih skakalk na srednji napravi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu. Druga je bila Avstrijka Marita Kramer (140,1), tretja pa najboljša Slovenka Ema Klinec (135,4). Tik za njo sta se zvrstili še Jerneja Brecl in Nika Križnar.

Oberstdorf SP Trening Šport Lanišek in Pavlovčič na generalki tik pod vrhom

Skakalke so s prvim pomembnim delom tekmovanja opravile pred uradno otvoritvijo prvenstva, Slovenke pa so dokazale, da so v zelo dobri formi dočakale vrhunec sezone.

Prva ženska posamična skakalna tekma na SP bo na sporedu v četrtek ob 17. uri.

Glavni trener slovenske ekipe Zoran Zupančič se je za prvo tekmo odločil, da bo po treh serijah za trening prednost pred Špelo Rogelj dobila Jerneja Brecl, ki je priložnost zelo dobro izkoristila v kvalifikacijah. Skočila je 102 metra in s 135 točkami krepko prevzela vodstvo.

Urša Bogataj (117,3) se je ob tretjem nastopu na svetovnih prvenstvih zanesljivo uvrstila na tekmo z 18. mestom, a je skočila malce slabše kot na uradnih treningih.

Breclova je kvalifikacije končala na četrtem mestu, od tekmic pa jo je prva prehitela Klinčeva (135,4), ki je z nižjega naleta ter v slabših razmerah skočila 98 metrov. Na koncu je bila Klinčeva tretja. Za obema rojakinjama pa je bila na petem mestu še Nika Križnar (130,7). Najboljša skakalka letošnje sezone je z malenkostno napako skočila 98,5 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice