Šport > Zimski športi
212 ogledov

Vse Slovenke odlične, Klinčeva le za Avstrijko

ema klinec Epa
Kvalifikacije Kramerjevi, Klinčeva druga, vse Slovenke med 10.

Avstrijka Marita Kramer (153,3 točke) je dobila kvalifikacije pred sredino posamično tekmo smučarskih skakalk na veliki napravi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu. Najboljša Slovenka je bila svetovna prvakinja s srednje skakalnice Ema Klinec (148,8) na drugem mestu.

Po nekaj slabših skokih je 22-letna Klinčeva vendarle spet našla prave občutke pred sredino zadnjo tekmo skakalk. Že v ponedeljek na treningu je skakala zelo dobro, tokrat pa je pristala pri 130 metrih in naznanila nov boj za kolajno, že njeno tretjo v Oberstdorfu.

"Včeraj mi je na treningu uspel super skok, mogoče je bil tisti še malce boljši. Šla sem še malo bolj na polno, danes pa sem si rekla, da naredim bolj umirjen skok, saj je to prava osnova za naprej," je skoke na veliki skakalnici za TV Slovenija ocenila Klinčeva.

"S skokom sem zadovoljna, bil je lep, umirjen, tako kot smo se zmenili. Mogoče se v zraku lahko še borim za nekaj metrov, sicer pa je bilo v redu, zato grem vseeno mirno na tekmo," je še dodala svetovna prvakinja na srednji napravi.

Tudi preostale Slovenke so nastopile dobro. Najboljša skakalka svetovnega pokala Nika Križnar (135,7) je skočila 123,5 metra in kvalifikacije končala na petem mestu. Zadovoljna pa ni bila.

"Vse skupaj je malo zadržano, nesproščeno. Z mize je bil skok veliko lepši kot včeraj, tokrat sem vsaj zadela mizo. Moram se le sprostiti v zraku in uživati. Potem bodo tudi metri pravi. Če se bom ukvarjala z današnjimi skoki, se zagotovo ne bom sprostila. Morala se bom sprostiti drugače. Najbolj bo pomagalo, če bom skočila kot na ekipnih tekmah, kjer nimam takšnega bremena," je v izteku za nacionalno televizijo priznala 20-letna Križnarjeva.

Dobro se je odrezala tudi Urša Bogataj (129,9), ki je skočila 127 metrov in zasedla sedmo mesto. Nekoliko pa je izgubila le s slabšim doskokom. Jerneja Brecl (123,0) je v kvalifikacijah zasedla deseto mesto, čeprav v izteku ni bila najbolj zadovoljna s 121 metrov dolgim skokom. V poskusni seriji je bila pred tem sedma.

Zadnja preizkušnja skakalk na SP bo na sporedu v sredo ob 17.15.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.