Šport > Zimski športi
33091 ogledov

Uresničil se je črn scenarij pri dekletih

zoran zupančič Profimedia
Slovenski trener je tudi uradno pozitiven na koronavirus.

Slovenske skakalke so na dan ekipne tekme SP doživele šok, ko je bil trener Zoran Zupančič pozitiven na novi koronavirus.

Taktirko je prevzel njegov pomočnik Anže Lavtižar, Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec pa so osvojile zgodovinsko srebro. Lavtižar bo še naprej vodil ekipo, saj je bil Zupančič pozitiven tudi na testu PCR.

Okužbo naj bi prinesel iz Rasnova, čeprav je bil odtlej kar štirikrat negativen na testiranju. Skakalke bo na prihajajočih tekmah vodil z balkona, na trenerski tribuni pa ga bo nadomeščal Lavtižar.

ema klinec Ostale brez vodje Šport Tik pred ekipno tekmo skakalk pozitiven korona-test v naši reprezentanci

Kot je za STA danes povedal Zupančič, ki je v petek po pozitivnem hitrem testu opravil še test PCR, ga izvidi danes niso razveselili. Pokazali so, da je bil tudi na PCR-testu pozitiven. Za zdaj ostaja v samoosamitvi na prizorišču SP v Oberstdorfu.

Še vedno pa ne ve, kje se je lahko okužil, saj so z ekipo ves čas v karantenskem mehurčku. "Ne vem, rekli so mi, da sem okužbo bržčas prinesel iz romunskega Rasnova, kjer smo skakali zadnji vikend pred svetovnim prvenstvom. Tudi tam smo bili v karantenskem balončku in smo celotna karavana v Nemčijo pripotovali z istim letalom. Po tem sem bil štirikrat negativen na testiranjih," je povedal Zupančič, katerega varovanke so na uvodnih dveh dneh SP osvojile kar dve kolajni.

V četrtek se je na posamični tekmi Klinčeva razveselila naslova svetovne prvakinje, v petek pa so bile skakalke ekipno srebrne.

Oberstdorf, slovenske smučarske skakalke Še tretja medalja Šport Slovenske "orlice" za las ostale brez naslova svetovnih prvakinj

"Zdaj bo mojo taktirko do konca prvenstva prevzel Anže (Lavtižar, op. a). Ekipa mora iti naprej, nima česa izgubiti in na voljo je še nekaj kolajn. V nedeljo čaka Emo in Niko tekma mešanih ekip, malo bolj bosta obremenjeni, ampak verjamem vanju," je še dejal glavni trener slovenske vrste, ki pravi, da okus in vonj še ima, vendar danes že ima blage simptome.

Ženski skakalni tabor je imel danes še en stresen dan, pravi Zupančič, saj so vsem spet blokirali akreditacije, nato so morali večkrat odgovarjati na ista ponavljajoča se vprašanja: "A vsa dekleta so danes spet testirali, prav tako ekipo, in vsi njihovi testi so bili spet negativni, tako da smo lahko malo bolj mirni."

Marita Kramer Avstrijci ogorčeni Šport Po zmagi Klinčeve avstrijski tabor napadel Slovenca: "Kako lahko mirno spiš?"

Razkril je še, da je bil s trenerske tribune najprej pozitiven italijanski trener Andreas Felder, ki je manjkal že v kvalifikacijah, zdaj pa tudi tekmovalka Jessica Malsiner.

Tako bo sam še naprej pomagal svojim varovankam z balkona, s trenerske tribune pa bo Slovenke v nadaljevanju SP vodil Lavtižar.

"Tako je. Jaz bom zanje navijal prek televizije. Že na ekipni tekmi sva bila z Anžetom v telefonski navezi med serijama, lahko pomagam s kakšnim nasvetom. Dekleta so dobro prenesla, le Emo je malo bolj stisnilo. A jaz verjamem v dekleta, še kar nekaj je na tem prvenstvu za pobrati!" je prepričan Zupančič.

anže lanišek Četrto odličje Šport Nov dan, nova medalja: Slovenija je športna velesila!
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice