Šport > Zimski športi
1023 ogledov

Slovenski skakalci z izjemnimi skoki napovedali boj za odličja

lanišek pavlovčič Epa
V poskusni seriji pred tekmo za naslov prvaka na srednji napravi skakalnice v Oberstdorfu boj za odličja napovedali kar trije slovenski skakalci.

Na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, tekma se bo začela ob 16.30, so opravili poskusni skok. Najboljši je bil aktualni svetovni prvak Dawid Kubacki (104 m), pred vodilnim v svetovnem pokalu Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom (102 m), tretji najboljši dosežek pa je uspel včeraj drugemu v kvalifikacijah Anžetu Lanišku (101 m), ki je tako napovedal boj za najvišja mesta.

lanišek pavlovčič SP Šport Lanišek napovedal boj za medalje

Boj za stopničke ne bo prepustil tudi v zadnjem času eden najbolj vročih skakalcev Bor Pavlovčić (100 m), ki je ujel formo na olimpijski napravi in bil v poskusni seriji šesti. Odličen je bil tudi Cene Prevc (99 m), ki je imel v poskusni seriji deveti dosežek. Tudi Žigi Jelarju (99,5 m)je uspel zelo dober skok, ki je zadoščal za 17-ti dosežek ogrevanja pred velikim finalom.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

Anže Lanišek Svetovni pokal Šport Nove stopničke za slovenske skakalce

Slovenija ima že tri kolajne

Slovenija ima sicer na tem SP v nordijskih disciplinah že tri kolajne, celotno zbirko. Prva je za veselje v slovenskem taboru poskrbela smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki je bila bronasta v sprintu. Njen uspeh je isti dan pozlatila Ema Klinec, ki je z naslovom svetovne prvakinje poskrbela za zgodovinsko kolajno za slovenske ženske skoke.

V petek pa so se dobro odrezale še Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec, ki so na ekipni tekmi osvojile srebro in do zadnjega bile boj za zmago, za katero so zaostale le za 1,4 točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.