Šport > Zimski športi
1499 ogledov

Nove stopničke za slovenske skakalce

Anže Lanišek Epa
Anže Lanišek se je še enkrat več uvrstil na zmagovalni oder.

Najboljši skakalec to zimo Norvežan Halvor Egner Granerud je zmagal tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Zakopanah. Tik za njim se je uvrstil Anže Lanišek, ki je na drugo mesto napredoval s tretjega po prvi seriji. Lanišek se je sicer šestič v karieri prebil na zmagovalni oder svetovnega pokala in še četrtič zasedel drugo mesto. Tokrat je za zmagovalcem zaostal 2,9 točke.

"Drugo mesto, spet stopničke. Škoda, še kar lovim to zmago! Ne glede na vse sem zelo zadovoljen z izvedbo skokov. Upam, da tako tudi nadaljujem in ni predaje," je po uspešnih nastopih in novi uvrstitvi na oder za zmagovalce dejal Lanišek.

Na stopničkah je končal še en Norvežan. Robert Johansson (293,8 točke) je bil po polovici tekme šele 20., po dobrem finalnem nastopu pa je skočil na tretje mesto.

Bor Pavlovčić, ki je bil po prvem skoku peti, je tekmo zaključil na 13. mestu. "Z današnjimi skoki sem zadovoljen. Bili so na podobni ravni kot na sobotni tekmi. Razlike med najboljšimi so majhne, zato sem dosegel kakšno mesto manj kot včeraj, a na koncu je izkupiček celotnega vikenda super," je bil zadovoljen Pavlovčič. Do točk je na 16. mestu prišel še Domen Prevc.

Brez točk so na poljskem prizorišču ostali Tilen Bartol (128,3) na 34., Timi Zajc (126) na 35. in Žiga Jelar (122) na 39. mestu.

"Odlično drugo mesto Anžeta, končno spet stopničke! Veseli me, da je v kar zahtevnih razmerah v obeh serijah iztržil drugo mesto, zelo blizu je bil zmage. Trenutno je zelo vroč in njegova forma je na vrhunski ravni. Bor je po dolgem času v drugi seriji naredil rahlo napako, ampak ne glede na vse je njegova trenutna raven skakanja zelo visoka. Tudi Bor je ta trenutek zelo močan. Vse čestitke Anžetu in Boru za ta vikend v Zakopanah," je o najboljših dveh slovenskih skakalcih zadnjih dveh vikendov dejal glavni trener Robert Hrgota.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

"Domnu tudi čestitke, dosegel je solidno uvrstitev. V finalu je rahlo zamudil skok, a je blizu. Z manjšimi popravki bi lahko bil hitro blizu najboljšim. Preostali fantje pa skačejo toplo - hladno, tako kot določen del sezone," je nastope še ocenil selektor.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej zanesljivo vodi Granerud, ki ima 1542 točk. Drugi je Nemec Markus Eisenbichler s 1017. Najboljši Slovenec je Lanišek, ki ima na petem mestu 749 točk in je edini slovenski skakalec med najboljšo petnajsterico.

Za slovenske skakalce A-reprezentance je bilo to zadnje prizorišče svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu. Kot je pred časom napovedal Hrgota, bodo tisti reprezentanti, ki jih bo izbral za nastop na SP, izpustili romunski Rasnov naslednji vikend in se raje na prvenstvo pripravljali doma.

Mesto v Oberstdorfu imajo po tem koncu tedna že zagotovljeno Lanišek, Pavlovčič, Domen Prevc in Peter Prevc, najbližje petemu mestu je Cene Prevc, ki je po pozitivnem koronskem testu nato zelo uspešno nastopal v celinskem pokalu, je dejal Hrgota. Za šesto mesto v reprezentanci pa se bosta v Rasnovu prihodnji teden udarila Bartol in Jelar, v Romunijo pa bodo odpotovali še Cene Prevc, Rok Justin, Anže Semenič in Lovro Kos.

Prva odločitev za kolajne nordijskega SP za skakalce bo 27. februarja.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 1
  • Janez_53 18:30 14.februar 2021.

    No, Timi Zajc, pokaži že nek pametni rezultat.

Sorodne novice