Šport > Zimski športi
1253 ogledov

Cene Prevc v Nemčiji skočil na stopničke

Cene Prevc Profimedia
Mladega Slovenca je premagal le en tekmovalec.

Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc je bil na drugi posamični tekmi celinskega pokala v nemškem Klingenthalu drugi. S tem je potrdil kvoto sedmega slovenskega skakalca v naslednji periodi svetovnega pokala po nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, je sporočila Smučarska zveza Slovenije.

Cene Prevc je na šestih tekmah v desetih dneh v celinskem pokalu štirikrat skočil na zmagovalni oder. Danes je na dopoldanski tekmi skočil 139 in 137,5 metra ter z 277,6 točke premoč znova priznal le Avstrijcu Markusu Schiffnerju, ki je zbral 292,1 točke. Tretje mesto je osvojil Manuel Fettner.

Zakopane 2021 Slovenci blesteli Šport V igri desetink Slovenca za las ob stopničke

Anže Semenič je danes zasedel 12. mesto, Lovro Kos je bil mesto za njim, do točk je prišel še Rok Justin z 20. mestom. Še drugič je brez točk ostal Marcel Stržinar, danes je bil izven trideseterice tudi Tjaš Grilc.

V tej periodi celinskega pokala bosta dve tekmi na sporedu še prihodnji konec tedna v Brotterodeju, že zdaj pa je jasno, da bo Slovenija na tekmah svetovnega pokala lahko nastopila s sedmimi skakalci. Vprašanje je le, koliko tekem bo po SP v Oberstdorfu sploh na sporedu po odpovedani norveški turneji Raw Air.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice