Šport > Zimski športi
3200 ogledov

Srhljive scene! Tik pred Križnarjevo grozljiv padec mlade šampionke

Eirin Maria Kvandal Epa
Nesrečno Norvežanko so odnesli naravnost v reševalno vozilo ter prepeljali v bolnišnico.

Avstrijski Hinzenbach bo za vedno zapisan v zgodovino slovenskih ženskih smučarskih skokov.

V petek smo doživeli zgodovinsko dvojno zmago, ko je Nika Križnar za las slavila pred svojo veliko prijateljico Emo Klinec, Križnarjeva pa bi petkov veliki uspeh skorajda ponovila tudi v soboto in nedeljo, ko je zaostala le za legendarno Saro Takanaši.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Križnarjeva še nima dovolj: spet stopničke!

A Hinzenbach ne bo ostal vsem v najlepšem spominu, saj je norveški tabor doživel pravo tragedijo na tem prizorišču. Njihova letošnja najboljša skakalka Eirin Maria Kvandal, ki je v drugi seriji nastopila tik pred našo Križnarjevo, je namreč doživela grozljiv padec.

Norveški trener se je sicer za svojo varovanko, ki slovi po tem, da ima težave s pristankom, odločil, da zniža zaletišče, a tudi to ni pomagalo.

Mlada Norvežanka, ki je po prvi seriji zasedala črtrto mesto, je skočila zelo dobro, a ji je pri pristanku grdo obrnilo koleno, kar je botrovalo grozljivemu padcu.

Zmagovalki letošnje preizkušnje v Ljubnem je takoj na pomoč priskočila zdravniška služba, ki jo je nemudoma spravila v reševalno vozilo, katero jo je prepeljalo v najbližjo bolnišnico.

Zaenkrat še ni nobenih novic o zdravstvenem stanju mlade Norvežanke, a na žalost se po posnetkih padca lahko sklepa vsaj na kakšno poškodbo križnih vezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice