Šport > Zimski športi
1132 ogledov

Nov Slovenec na zmagovalnem odru

Bor Pavlovčič Epa
Bor Pavlovčič je prišel do svoje prve uvrstitve na stopničke svetovnega pokala.

Slovenski smučarski skakalci so znova prišli na stopničke zmagovalnega odra, to je prvič v karieri uspelo Boru Pavlovčiču. S tem je postal 22. Slovenec s takšnim dosežkom.

Pavlovčič je bil po prvi seriji uvrščen na šesto mesto, z drugim odličnim skokom pa je premočno prevzel vodstvo. Za njim je kot prvi zaostal Piotr Zyla, nato tudi Dawid Kubacki, Poljaka sta se po odločitvi žirije sicer v smučino skakalnice podala z dve mesti nižjega zaleta. Sledil je še nastop četrtega po prvi seriji Anžeta Laniška, ki je prav tako zaostal za rojakom, med oba Slovenca pa se je vrinil Zyla.

Nato je Kamil Stoch ohranil le osem desetink prednosti pred Pavlovčičem, razred zase pa je znova bil Halvor Egner Granerud in dobil še deveto tekmo za svetovni pokal v tej sezoni. Pred tem v karieri nikoli ni stal na najvišji stopnički.

"Odličen dan zame. Res sem si zelo želel stopničk in danes sem jih dobil. V prvi seriji sem imel težave z zadrgo, zato sem skočil malce kasneje. Mogoče je to vplivalo na malce slabši skok, ampak sem nato v drugi seriji napadel. Počutil sem se zelo dobro in uspelo mi je," je bil z uvrstitvijo na zmagovalni oder presrečen 22-letni Mojstrančan.

Bor Pavlovčič | Avtor: Epa Epa

Lanišek je bil na koncu peti, do točk pa sta prišla še 22. Domen Prevc in 29. Žiga Jelar. Timi Zajc in Tilen Bartol sta bila prekratka za finalno serijo. Zajc je bil 36., Bartol pa 47.

"Danes so mi uspeli super skoki, mogoče se mi je v drugi seriji prikradel 'kiks'. Ne glede na to, sem zelo zadovoljen z današnjim dnem. Po pristanku sem zaploskal Boru za prve stopničke. Res sem bil vesel zanj," je po tekmi razlagal 24-letni Lanišek.

"Odličen dan je za nami. Prve stopničke za Bora, zelo vesel sem zanj. Anže je bil kljub manjšemu 'kiksu' v finalu zraven in na koncu odličen peti. Imamo dva zelo močna fanta. Kar se njiju tiče, sem zelo vesel, saj sta opravila nalogo korektno in oddelala vse popravke, za katere smo se pred tekmo zmenili. Želim, da jutri nadaljujeta v istem ritmu," pa je skoke svojih najboljših varovancev ocenil glavni trener Robert Hrgota.

V skupnem seštevku na vrhu ni prišlo do sprememb. Prepričljivo še naprej vodi Granerud, ki je na 18 tekmah zbral 1306 točk. Drugi je Nemec Markus Eisenbichler z 917 točkami, tretji Stoch jih ima 805. Najboljši Slovenec je Lanišek na sedmem mestu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 3
  • Janez_53 18:20 06.februar 2021.

    Saj res??? Kako lahko novinar izpusti enega od najpomembnejših podatkov, torej KRAJ DOGODKA??? Saj ste novinar, gospod Ig.K.? Ali le krpate manjkajoč kompetenten kader?

  • milan41 16:10 06.februar 2021.

    Pa vrnite mi NIK !

  • milan41 16:09 06.februar 2021.

    Ste opazili, da je vaš članek brez osnovne informacije !!!! Kje je bila tekma ????? Hhahahah kaj tacga pa še ne ! IG. K še mal in Pulitzer je tvoj , noben ti ni raven !