Šport > Zimski športi
40126 ogledov

Pri Petru Prevcu stanje slabše kot pri Cenetu

Peter Prevc Epa
Po koronavirusu v skakalni ekipi minuli teden brez novih okužb.

Slovenski smučarski skakalci so uspešno nastopili minuli vikend na svetovnem pokalu v Willingenu, preskok je naredil Bor Pavlovčič s četrtim in 15. mestom, čeprav so tik pred odhodom v Nemčijo v slovenskem taboru ostali brez stebra ekipe Petra Prevca. Potem ko je bil pozitiven njegov brat Cene, je za covidno boleznijo zbolel še Peter Prevc, ob njem je doma ostal tudi Domen.

Slednji je bil sicer na testu negativen, vendar je moral zaradi morebiti tveganega stika prav tako ostati doma. Najmlajši od bratov Prevc je od takrat opravil nekaj testiranj, vsi izvidi so bili negativni, tako da se vrača v reprezentanco za svetovni pokal za prihajajoči tekmi v Klingenthalu.

Cene Prevc bo šel najprej v celinski pokal, je povedal glavni trener Robert Hrgota, medtem ko je bil za razliko od njega, ki ni imel simptomov, Peter Prevc dva do tri dni nekoliko slabši, vendar se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje, je povedal vodja panoge Gorazd Pogorelčnik.

V Klingenthal bo Hrgota ob Domnu Prevcu in Pavlovčiču odpeljal še Anžeta Laniška, Žigo Jelarja, Tilna Bartola in Timija Zajca, ki je dejal, da je več pričakoval od svoje nedavne vrnitve v svetovni pokal. Čeprav je glavni trener pred odhodom v Willingen napovedal, da so Zajčevi skoki na precej visoki ravni, jih 20-letnik ni znal prenesti na tekmo, saj je obakrat ostal brez točk.

"Malo je bilo tudi treme, saj sem imel kar dolg premor. Očitno je bila živčnost prisotna, čeprav se tega nisem zavedal. Moja vrnitev v svetovni pokal je bila kar težka, že od prvega skoka se nisem znašel na skakalnici. Brez dvoma ni bilo tako, kot bi želel," je dejal Zajc.

timi zajc | Avtor: Instagram Instagram

"Na treningih sem skakal solidno, na tekmi pa sem imel očitno preveliko željo po dokazovanju," je še dodal, obenem pa upa, da bo prihodnji konec tedna lahko naredil premik naprej in skoke s treningov prenesel tudi na tekmo.

Najsvetlejša točka minulega vikenda je bil Pavlovčič, ki je dobro skakal že na uvodu v sezono, nato ga je nekoliko "pobralo", v Willingenu pa je prišel do uspeha kariere. "Imel sem malo treme po dobrem položaju po prvi seriji, a to ni bilo zame ničesar novega. Tudi v drugo mi je uspelo pokazati dober nastop in veselil sem se uspeha kariere. Verjamem, da se lahko spoprijateljim enako tudi z drugimi skakalnicami," je dejal Pavlovčič, za katerega je glavni trener dejal, da je pozitivno presenetil.

Medtem je imel Lanišek nekoliko več težav, kot so od njega pričakovali. "S svojimi skoki sem bil nezadovoljen, četudi rezultatsko niti ni bilo tako slabo. A k sreči mi je tudi tokrat uspelo s slabšimi skoki, tako kot v Lahtiju in Willingenu, priti v najboljšo deseterico. Moja krivulja se dviguje, kot sem tudi načrtoval," je dejal Lanišek, ki še ne razmišlja o bližnjem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

"O tem ne razmišljam, saj bi hitro lahko prišlo do tega, da bi skušal izsiljevati rezultat. Treba je iti iz skoka v skok, iz tekme v tekmo. To je tisto, kar prinaša uspeh," je dejal najboljši slovenski skakalec to zimo.

Kot so dejali v vodstvu reprezentance, je vsak negativen izvid reprezentance ta čas kot mala zmaga. "Za nami je končno spet običajen teden, končno smo spet vsi negativni," si je oddahnil glavni trener in dodal, da se bo osrednji mož ekipe Peter Prevc vrnil morda že za Zakopane, če bo dobro okreval, sicer pa ne bodo prehitevali, saj je po mnenju Hrgote pomembneje, da dobro pripravljen pričaka SP.

Komentarjev 2
  • Avatar Krizar53
    Krizar53 08:00 04.februar 2021.

    Bacilček je nateg stoletja in odlično sredstvo za bogatenje ranocelnikov in vračev v našem zdravstvu, aja pa piskrček so pristavl zraven še vsi iz politike, če je le bla prilika!

  • dusan72 02:36 04.februar 2021.

    Odlične novice glede Domna. Mi pa nekaj ni jasno. Če je virus tako hudičevo nalezljiv, da nas ne varuje niti nepravilno nošenje mask... kako se potem on NI okužil, pa so kot bratje verjetno v nekem "družinskem mehurčku" ? Nekaj ...prikaži več tukaj ne štima. Ne oporekam, da virus JE, smejim se tistim, ki trdijo, da je LAŽ, glede kužnosti in ostalega je pa resnica očitno nekje na sredini.

Sorodne novice