Šport > Zimski športi
1032 ogledov

Kakšen nastop! Mladi Slovenec v igri za prve stopničke v karieri!

Bor Pavlovčič Epa
Po prvi seriji vodi Granerud, Pavlovčič v boju za stopničke.

Norvežan Halvor Egner Granerud (144,8 točke) je vodilni po prvi seriji tekme svetovnega pokala smučarjev skakalcev v nemškem Willingenu. Na drugem mestu je njegov rojak Daniel Andre Tande (144,4), najboljši Slovenec Bor Pavlovčič (140,2) pa je na visokem tretjem mestu.

Dvaindvajsetletni slovenski skakalec ima pred četrtim Poljakom Kamilom Stochom le 0,3 točke prednosti, pred četrtim Nemcem Markusom Eisenbichlerjem pa kar 13,6 točke in se bo boril za svoje prve stopničke v karieri.

Bor Pavlovčič | Avtor: Epa Epa

V boju za deseterico bo Anže Lanišek (121,2), ki je imel dobre razmere, a jih ni najbolje izkoristil. Pristal je pri 137 metrih in bo v drugo napadel z 12. mesta. Do točk bo na prvi tekmi v Willingenu prišel tudi Žiga Jelar (112,6), ki je v prvi seriji skočil 130 metrov in zasedel 19. mesto.

V finalu ne bo povratnika v svetovni pokal Timija Zajca (89,4), ki skače prvič po izključitvi iz ekipe za SP v poletih v Planici decembra lani. V prvi seriji je bil 42. Mesto za njim je bil Tilen Bartol (88,6), ki je imel v prvi seriji druge najslabše vetrovne razmere.

V Willingenu na največji izmed velikih skakalnic ne nastopata Peter in Domen Prevc. Najstarejši izmed bratov Prevc je bil pozitiven na novi koronavirus, zaradi bližnjega stika pa je v domovini ostal tudi njegov brat Domen. Še pred tem je bil pozitiven na novi koronavirus tudi Cene Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice