Šport > Zimski športi
343 ogledov

Slovenke do prve zmage

Ema Klinec Profimedia
Uspešen slovenski dan na domači skakalnici.

Slovenske smučarske skakalke Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar (535,2 točke) so z veliko prednostjo vodile po prvi seriji ekipne tekme svetovnega pokala na domačem Ljubnem ob Savinji. Po polovici tekme so bile na drugem mestu Norvežanke (523,4), tretje pa lanske zmagovalke Avstrijke (516,9). Nastopilo je 13 reprezentanc. Poleg že omenjenih ekip so v finalni seriji nastopile še Japonke, Nemke, Rusinje, Francozinje in Poljakinje.

Prednost Slovenk je po prvem skoku v drugi seriji že narastla na 33 točk. Odlično je namreč nastopila Klinčeva, Norvežanka Eirin Maria Kvandal pa je ob sicer odličnem skoku naredila napako in pri doskoku podrsala po tleh. Po nastopu Rogljeve je Slovenija zadržala nekaj več kot 27 točk naskoka, po skoku Bogatajeva pa skoraj 29 točk.

Na vrsti je bil le še nastop Križnarjeve, ki je šla kot zadnja na tekmi v smučino skakalnice. Le velika napaka bi lahko Sloveniji odvzela prvo zmago na ekipnih tekmah. To se ni zgodilo. Nika je za zmago slovenskih skakalk potrebovala okoli 80 metrov, skočila je osem metrtov dlje. Norveška je zaostala za 17,9 točke, Avstrija za 35,9. 

Tekma pod Rajhovko, tradicionalno elitna preizkušnja ženskega svetovnega pokala, ki sicer na Ljubno ob Savinji privabi 10.000 gledalcev, je tokrat zaradi proticovidnih protokolov potekale brez gledalcev.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice