Šport > Zimski športi
2535 ogledov

Za las ob zmago: "Morda bi moral zahtevati nižji nalet ..."

Anže Lanišek Zakopane Epa
Po posamični tekmi v poljskih Zakopanah so bili v slovenskem taboru zelo zadovoljni.

Anžeta Laniška so le malenkosti ločile od prve zmage na tekmah svetovnega pokala. Domžalčan je pokazal, da je v izvrstni formi.

Lanišek je kljub slabim vetrovnim razmeram vodil po prvi seriji, v drugi pa je, po zelo dolgih skokih konkurentov, zadržal drugo pozicijo. Ugnal ga je le Norvežan Marius Lindvik.

Anže Lanišek Zakopane Smučarski skoki Šport Doskok odnesel zmago Lanišku, odlična predstava Slovencev!

"Super dan, super skoki. Lahko sem zadovoljen. Morda le malce grenkega priokusa, ker sem res mislil, da sem že zmagal, a nič ni odločenega, dokler se ne ustaviš, dokler ni rezultata. Še vedno pa sem zelo vesel, predvsem zaradi mojih skokov, ker sem v drugi seriji res skočil kar precej daleč. Lepa popotnica za naprej," je po koncu tekmovanja na napravi Wielka Krokiew dejal Lanišek.

Anže Lanišek Zakopane | Avtor: Epa Epa

Slovenski uspeh so dopolnili še štirje finalisti. Domen Prevc je bil osmi, Tilen Bartol 12., Žiga Jelar 22., Cene Prevc pa 24. Brez druge serije sta ostala Peter Prevc in Bor Pavlovčič.

Glavni trener Robi Hrgota je pohvalil svoje varovance. "To je super ekipni uspeh, pet fantov med trideset, Anže odličen drugi. Morda bi moral zahtevati nižji nalet, a je, kar je. Danes odlično, popravljen vtis od včeraj in gremo naprej," je bil kratek in jedrnat Hrgota.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 09:07 18.januar 2021.

    Trener, ki je šele po dežju videl svojo napako , da ODPOVED , ne pa da se še po časopisih posipa s pepelom!

  • Žurnalček 09:02 18.januar 2021.

    Isti moment ko je skočil Norvežan v poden in zaradi tega grdo pristal-zgubil 5-6 točk v oceni-sem začel noreti da TRENER skrajša zalet kar sem tudi zapisal v prejšnjem članku. TRENER je edini krivec za izgubo 1. mesta in zmage ...prikaži več in nobeden drug ! Da je šel en zalet nižje bi pristal brez problemov, pokasiral razliko 5-6 točk v oceni od Norvežana , dobil še 5 točk za nižji zalet in bi lahko tako skočil tudi najmanj 8 metrov manj ! E moj Hrgota , stopil si v prevelike čevlje, sami sebi kradete zmage

  • Avatar Krizar53
    Krizar53 19:48 17.januar 2021.

    Gledal sem tekmo in mislim, da so ga za 1. mesto oškodoval,ker je naredu maj slab doskok, kot Norvežan, ampak kuhna je delovala na polno, žal!

Sorodne novice