Šport > Zimski športi
228 ogledov

Poljski as dobil tekmo in turnejo, najboljši Slovenec Peter Prevc

Kamil Stoch Epa
Kamil Stoch je v velikem stilu zaključil novoletno turnejo.

Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je zanesljivo osvojil 69. novoletno turnejo. Stoch (300,7 točke) je zmagal na zadnji tekmi v Bischofshofnu in po letih 2017 in 2018 še tretjič osvojil zlatega orla. Najboljši Slovenec na turneji je bil s skupno devetim mestom danes 12. Peter Prevc (268,1), ki je poskrbel, da so Slovenci izpolnili začrtan cilj.

Za Stochom sta se na četrti tekmi turneje pred praznimi tribunami zaradi koronavirusa na stopničkah zvrstila Norvežan Marius Lindvik (280,4), ki se je vrnil po operaciji čeljusti, in Nemec Karl Geiger (277,3). Slednji je v skupni razvrstitvi turneje zasedel drugo mesto, tretji pa je bil branilec lanske zmage Poljak Dawid Kubacki.

Edini preostali slovenski finalist na zadnji tekmi turneje Žiga Jelar (228,4) je bil 27., medtem ko se Tilen Bartol in Domen Prevc nista prebila med trideseterico. Najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek, ki je bil po drugem mestu v Innsbrucku pred današnjo tekmo skupno šesti, je priložnost za vidnejši uspeh zapravil v torkovih kvalifikacijah, kjer se po veliki napaki sploh ni prebil na tekmo.

Skakalce čaka zdaj le dan počitka, nato pa že kvalifikacije za naslednjo tekmo svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu.

Komentarjev 1
  • sam1 19:20 06.januar 2021.

    Slovenci dosegli začrtan cilj ????? Trener je še včeraj povedal zelo drugače....

Sorodne novice