Šport > Zimski športi
159 ogledov

Hrgota pohvalil dva, ostali bodo morali "prestaviti v peto"

domen prevc Epa
Dve uvrstitvi v top 15, trije orli med dobitnik točk.

To je izkupiček slovenske reprezentance na drugi postojanki novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Najboljši orel je bil znova Anže Lanišek na 12. mestu, a ta uvrstitev bi bila lahko še precej višja, če ne bi v prvi seriji ob tedaj drugi daljavi dneva podrsal po tleh, kar ga je stalo velikega števila točk.

Anže Lanišek Novoletna turneja Šport Lanišek v dno skakalnice, tam pa usodna napaka

"Skakal sem vrhunsko, žal sem v prvi seriji naredil res veliko napako pri doskoku in ta me je danes stala zelo visoke uvrstitve. Jutri je na vrsti že Innsbruck in gremo naprej, moj fokus je že na naslednji tekmi," je dejal Lanišek.

Tik za njim je na 13. mestu tekmo končal Peter Prevc, točki svetovnega pokala pa je na 29. mestu osvojil še Cene Prevc. Domen Prevc, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič so obtičali v prvi seriji.

"Z rezultatom sem kar zadovoljen, to je moj najboljši rezultat sezone in tudi tega leta," je po tekmi dejal nekdanji zmagovalec novoletne turneje in dodal: "Drugi današnji skok je bil tisti, ki mi daje veliko samozavesti. Bil je dolg in takšne skoke imamo radi," je dejal Prevc.

Hrgota manj zadovoljen

"Preveč zadovoljni z današnjo tekmo ne moremo biti, lahko smo s skoki Petra in Anžeta, a se pri obeh fantih ni izšlo pri doskokih in rezultati zato niso mogli biti vrhunski. Preostali fantje pa bodo morali iz tretje prestave prestaviti v peto in malo pritisniti na plin," je slovenske nastope ocenil glavni trener Robi Hrgota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice