Šport > Zimski športi
6769 ogledov

Lanišek ubranil naslov prvaka, Zajcu se ni izšlo

anže lanišek Profimedia
Smučarski skakalci so se v Planici pomerili na tekmi za naslov državnega prvaka.

Anže Lanišek, eden najboljših skakalcev na svetu v tem trenutku, je veljal za prvega favorita današnjega državnega prvenstva, in to vlogo je več kot zanesljivo tudi upravičil.

Zmagal je s skokoma dolgima 136.5 metrov, skupno pa je zbral 285,2 točk. S tem je ubranil lanski naslov državnega prvaka.

"Še vedno mislim, da so stvari, ki se jih da še izboljšati in na tem delamo, a ne z glavo skozi zid. Dobro je, da sem ubranil naslov prvaka. To je velika čast, da si najboljši v državi in da v bistvu tudi svojemu klubu nekaj povrneš nazaj," je povedal Lanišek.

Na drugo mesto je v finalni seriji s četrtega po prvi skočil Peter Prevc, ki je skočil 130 in 132.5 metrov, zbral pa je 267,5 točk.

Bron je po drugem mestu v prvi seriji na koncu osvojil Domen Prevc, ki je dvakrat skočil 130.5 metrov, zbral pa je 262,4 točk. 

Pod zmagovalnim odrom so se razvrstili Jernej Damjan, Tilen Bartol, Cene Prevc, Rok Masle, Bor Pavlovčič, Lovro Kos in Timi Zajc, ki je zaokrožil najboljšo deseterico.

Gorazd Bertoncelj Smučarski skoki Šport Bertoncelj zaradi groženj podal ovadbo na policijo

Znana šesterica za novoletno turnejo

Pred tekmo državnega prvenstva je bilo v reprezentanci pod vodstvom novega trenerja Roberta Hrgote prosto samo še eno mesto za uvodno tekmo 69. novoletne turneje v Oberstdorfu.

Lanišku, Pavlovčiču, Jelarju ter Petru in Cenetu Prevcu se je kot zadnji pridružil Domen Prevc. Brez nastopa je tako ostal Timi Zajc.

URADNI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice