Šport > Zimski športi
12212 ogledov

Zrasel bo nov skakalni center, lokacija preseneča

Pertoča skakalnica sobotainfo.com Skakalnica na Pertoči.
V nekaterih slovenskih občinah načrtujejo velike posege v športno infrastrukturo. Ena od njih želi postati skakalno središče.

Po številnih slovenskih občinah so v zadnjih tednih sprejemali proračune za prihajajoče obdobje. Razkriti so bili investicijski načrti, med njimi tudi vlaganja v šport.

V občini Rogašovci v letih 2021 in 2022 načrtujejo šest večjih investicij, kar tri so povezane s športom. Župan Edvard Mihelič je občinskemu svetu namreč predstavil plan gradnje športno-rekreacijskega centra Rogašovci - ta naj bi zrasel do leta 2023, gradnjo slačilnic in tribun nogometnega kluba Serdica, in pa gradnjo skakalnega centra na bližnji Pertoči, poroča Vestnik.

Pertoča skakalnica | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

V proračunu za naslednji dve leti je predvidena gradnja treh skakalnic, spremljajočih objektov, sodniškega stolpa, javne razsvetljave za potrebe skakalnic, prostora za gledalce, dostopne poti ter komunalne infrastrukture.

Vrednost del na skakalnem centru je ocenjena na približno 390.000 evrov. Del sredstev bo po besedah župana prispevala Smučarska zveza Slovenije, še dodaja Vestnik.

Občina Rogašovci, ki na zahodu in severu sega do slovensko-avstrijske meje, šteje nekaj več kot 3.000 prebivalcev.

Občina Rogašovci | Avtor: Facebook Facebook

Proračuna za leto 2021 in 2022 je občinski svet Občine Rogašovci v prvi obravnavi že potrdil. Dana sta bila v splošno javno razpravo, na prihodnji seji pa bo sledila še druga obravnava. Za leto je 2021 je "težak" 6,9 milijona evrov, za 2022 pa 6,3 milijona evrov.

Komentarjev 2
  • Friderik1950 07:41 22.december 2020.

    Ne vem, ne vem. Glede na to, da so tu pubeci navajeni na močno hrano, - pečenice, krompir, tunka, gibanice, ne bojo glih dolgo v luftu, pa še pristanki so lahko kar trdi. No, lahko, da pa se tudi motim.

  • festwatab 07:30 22.december 2020.

    www︎.︎mayito︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice