Šport > Zimski športi
177 ogledov

Ob odsotnosti Klinčeve blestela Križnarjeva

nika križnar Epa
Dobra predstava slovenskih smučarskih skakalk pred uvodno tekmo nove sezone.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je bila druga v kvalifikacijah za težko pričakovano uvodno tekmo sezone svetovnega pokala. Slovenijo, ki je tik pred zdajci zaradi covida-19 ostala brez najbolje pripravljene Eme Klinec, v Ramsauu zastopa šest tekmovalk, pet se jih je prebilo na petkovo tekmo.

karl geiger Šok Šport Svetovni prvak iz Planice pozitiven na testu za covid-19

Poleg Križnarjeve je dober dosežek uspel tudi Urši Bogataj, ki se to sezono vrača po težki poškodbi. Bogatajeva je bila peta v današnjih kvalifikacijah, ki jih je sicer dobila Avstrijka Marita Kramer.

Na tekmi bodo od Slovenk nastopile še Jerneja Brecl (26. med kvalifikantkami), Špela Rogelj (28.) in Katra Komar (31.), brez prve zimske preizkušnje pa je ostala najizkušenejša Slovenka Maja Vtič (48.).

timi zajc Odločba vročena Šport Kocka je padla: SZS sporočila usodo Timija Zajca

Po odpovedi tekem v Lillehammerju in na Japonskem je dolgo časa kazalo, da bodo smučarke skakalke prve tekme nove sezone dočakale šele konec januarja na Ljubnem, a je vmes posegel Ramsau.

Prva serija petkove tekme je na sporedu ob 15.40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.