Šport > Zimski športi
56112 ogledov

Kocka je padla: SZS sporočila usodo Timija Zajca

timi zajc Profimedia
Disciplinska komisija je določila sankcije za slovenskega skakalca Timija Zajca po dogodkih na letošnjem SP v Planici.

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je po sestanku disciplinske komisije prejel kazen opomina pred izključitvijo iz reprezentance za določen čas ali za stalno, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS) v izjavi za javnosti.

Danes dopoldan se je sestala disciplinska komisija, ki so jo sestavljali predsednik SZS Enzo Smrekar, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič in direktor SZS Uroš Zupan.

timi zajc Preobrat Šport Izobčeni Timi Zajc: "Po prespani noči mi je jasno ..."

"Člani komisije so skrbno pretehtali vsa poročila in zapise o dogodku, ki se je zgodil v petek, 11.12.2020, po končanem prvem dnevu Svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Sprejeli so opravičilo, ki ga je Timi Zajc v pisni obliki posredoval na Smučarsko zvezo Slovenije in javnosti. S športnikom je bil opravljen tudi pogovor, kjer je predstavil svoja dejstva in se tudi pred komisijo opravičil," so zapisali.

enzo smrekar | Avtor: Profimedia Profimedia
Po tehtnem premisleku in obravnavi vseh dejstev, je komisija tekmovalcu izdala opomin pred izključitvijo iz reprezentance.

"Zaupanje v delo se lahko izgubi, spoštovanja pa ne smemo izgubiti nikoli. Kot pozitivno smo ocenili opravičilo Timija Zajca, ki je po premisleku uvidel, da je storil napako. Kljub kazni, ki smo jo izrekli, pa bistvo delovanja Smučarske zveze Slovenije ni kaznovanje, temveč ostaja delovanje v smeri športnikovega razvoja in rasti. Pričakujemo, da bo Timi Zajc k delu in odnosom v reprezentanci pristopil tako, kot se za vrhunskega športnika spodobi, v skladu z etičnimi normami, ki veljajo v svetu športa. Vsi vanj verjamemo in mu v znak spoštovanja dajemo priložnost, da to tudi dokaže," je po seji komisije dejal predsednik SZS Smrekar.

Timi Zajc Nova era Šport Novi trener o Timiju Zajcu: "S tem se ne bom ukvarjal, dokler ..."

Odločba je bila športniku vročena danes, Zajca pa, kot je bilo znano že po koncu svetovnega prvenstva v poletih v Planici, ne bo na naslednjih tekmah v Engelbergu v Švici.

Kako bo z nadaljevanjem sezone za Timija Zajca, bo SZS sporočila naslednji teden, saj se mora skakalec prej sestati s trenerjem A reprezentance Robertom Hrgoto, ki pa je v Švici, kamor se je reprezentanca odpravila danes, popolnoma osredotočen na nastop svojih varovancev, so še dodali.

Komentarjev 10
  • Zikollino 15:15 20.december 2020.

    Nomen est omen ... vidva s fotrom sta prava zajca ...

  • Snežinko 10:46 20.december 2020.

    Samo to bom rekel: Timi, RIT SI! Povedal si pošteno, kakšna štala je v vodstvu, potem pa stisnil rep med noge in se celo opravičil...??? Zakaj že? Resnica boli, kajne?

  • Žurnalček 10:10 20.december 2020.

    Ni ga na svetu , ki bi lahko najboljšemu športniku v državi preprečil da zastopa državo , pa naj bo nor , bel , črn , rdeč , JEZIKAV , UPORNIK i n podobno ! Reprezentanca je ekipa najboljših , ...prikaži več ne pa poslušnih !!!! Vidva kljukca na SZS pa ODJEBITA že enkrat , tole kar ste sedaj sklenili je zrelo , da vas takoj vržejo ne samo iz smučanja ampak iz kompletnega SLO športa in vam prepovedo ukvarjanje s športom v vseh oblikah ! Razlog za odstranitev najboljšega enostavno ni , razen poživil !