Šport > Zimski športi
944 ogledov

Danes končna odločitev o Zajcu in Bertonclju

timi zajc Epa
V ponedeljek je že zasedal strokovni svet, danes pa bo končno odločitev sprejel še zbor in odbor za smučarske skoke ter nordijsko kombinacijo.

Člani zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se bodo danes po izredni seji odločili o usodah glavnega trenerja Gorazda Bertonclja in njegovega varovanca Timija Zajca, ki sta predčasno zapustila planiški mehurček med svetovnim prvenstvom v poletih.

Dvajsetletni Zajc je bil v soboto zjutraj izključen iz reprezentance, potem ko je bil po prvem dnevu posamične tekme na SP kritičen do dela glavnega trenerja, ki ga je javno pozval, da prevzame odgovornost za slabe rezultate. Kasneje je Planico zapustil tudi Bertoncelj, ki je sam podal prošnjo, da se umakne iz reprezentance.

Zajc je medtem že ostal brez nastopa na naslednjih tekmah svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu, po ponedeljkovem javnem opravičilu pa si bržčas obeta omilitev kazni, po kršenju pogodb in kodeksa Smučarske zveze Slovenije (SZS).

timi zajc Preobrat Šport Izobčeni Timi Zajc: "Po prespani noči mi je jasno ..."

Kritičen do Zajčevih izjav je tudi njegov klub SSK Ljubno BTC. Dodali so, da gre za zadnje opozorilo skakalcu, ki se bo ob naslednjem najmanjšem kršenju klubskih etičnih pravil moral posloviti od članstva, vodilni predstavniki kluba pa se bodo danes o tem sestali z 20-letnim skakalcem.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, je za TV Slovenija v soboto dejal, da bi ob morebitni nezaupnici tudi sam odstopil zaradi dogodkov pod Poncami, ki so močno odmevali tako doma kot v tujini.

V ponedeljek je že zasedal strokovni svet smučarskega skakanja, ki ga vodi Jelko Gros, prav tako tarča Zajčevih kritik, danes pa bo končno odločitev glede dogajanja v Planici sprejel še zbor in odbor za smučarske skoke ter nordijsko kombinacijo. Seja zbora naj bi se začela popoldne, proti večeru pa bo odločitve javnosti posredoval Jasnič, je med SP sporočila SZS.

Komentarjev 1
  • distdronim 10:30 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

Sorodne novice