Šport > Zimski športi
28423 ogledov

Peter Prevc podal svoj pogled na Zajčevo potezo

slovenska skakalna reprezentanca SP v poletih Epa
Po burnem vikendu v Planici sta vtise strnila začasni glavni trener slovenske izbrane vrste in njen najizkušenejši član.

Slovenska skakalna reprezentanca je s četrtim mestom na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih končala prvi domači vrhunec sezone. Anže Lanišek je bil v teh dneh najbolj konstanten, kar kaže tudi četrti posamični izid ekipne tekme. Domžalčan bo na naslednji postaji svetovnega pokala glavni slovenski adut, med njimi pa ne bo Timija Zajca. 

Tako je odločilo vodstvo panoge, ki bo v ponedeljek in torek zasedalo o dogodkih, ki so se odvili med SP v poletih. Vsi skakalci so v zadnjih dneh poudarjali, da trenutek za javno obračunavanje ni primeren, danes po ekipni tekmi pa so se strinjali, da so se vsaj zbrali in, z izjemo Bora Pavlovčiča, storili korak naprej v svojih poletih.

Planica SP v poletih SP v poletih Šport Slovenija na domači letalnici ostala brez odličja

"Poslali so pozitivno sporočilo. Pokazali so, da so pravi športniki in da so stopili skupaj, ko je bilo to najtežje. Všeč mi je, da smo vnesli celo kanček upanja navijačem doma in tistim, ki so garali za ta dogodek, da se borimo za medalje, kar je bilo v primerjavi z zadnjimi 24 urami misija nemogoče," je po tekmi dejal Robert Hrgota.

Začasni glavni trener je umiril svoje varovance, pomagala pa je že prisotnost šampiona Petra Prevca, ki si je skozi leta nabral ogromno izkušenj. "Četrto mesto na ekipni tekmi je zadovoljivo, seveda smo pred sezono vsi napovedali in si želeli medaljo, ki je ni bilo. Upam, da je to dobra popotnica za nadaljevanje sezone," je še dejal Hrgota.

spis skakalci Jaša 13 let SP v poletih Šport Srce parajoč spis trinajstletnega skakalca

Če bo vodil reprezentanco tudi v Engelbergu, kamor se v četrtek seli slovenska ekipa, bo odvisno od odločitve vodilnih. Ti pa so se že odločili, da v Švici ne bo nastopil Zajc. Sedmerico tako sestavljajo Lanišek (na spodnji fotografiji), Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Rok Justin in Cene Prevc.

Anže Lanišek SP v poletih | Avtor: Epa Epa

"Fantje morajo imeti nemoten potek treningov. Tako kot so profesionalni tekmovalci, pa mora biti tudi vodstvo profesionalno. Pred vodstvom sta dva težka dneva, a verjamem, da se bodo pravilno odločili, da speljemo to sezono do konca," pa je o naslednjih dneh pred trenerji in skakalci razpredal Hrgota.

Peter Prevc je komentiral je zaplet z Zajcem in bil do tega nekoliko kritičen. "Samo neprimeren čas se mi je zdel. Ali prej ali kasneje, ne pa vmes, saj to ni pošteno do sotekmovalcev, da moramo potem med tekmami, ko se moraš osredotočati na skok, govoriti o tem. Težko je," je še priznal. Dejal je, da ima svoje mnenje glede prihodnosti, a ga je zadržal zase.

Skakalce v letošnji zimi čaka še nekaj vrhuncev. Za začetek že novoletna turneja štirih skakalnic konec meseca. V kakšni strokovni in tekmovalni zasedbi se bo slovenska reprezentanca tja podala, ne bo jasno vsaj do torka.

Komentarjev 7
  • rene63 23:39 14.december 2020.

    Pero za sebe se brigaj mas kaj pred svojim pragom za pomest.....

  • supreme 10:11 14.december 2020.

    Mislim, da si je izbral idealni cas. Dosegel je to, da ga je slisala cela drzava in tezko se bo zadeva pometla pod preprogo. Je pa ocitno Bertonvelj motec faktor v ekipi.....ce so pi vseh teh zadevah vsi skakali bolj sprosceno.

  • leonardo 08:06 14.december 2020.

    Najizkušenejši???????Saj nas mora Slovence hudič pobrat, če še novinarji osnovnih pravil slovnice ne znajo!

Sorodne novice